"Σύσκεψη, επιλεκτικά περιορισμένης εμβέλειας", χαρακτηρίζει ο Σωκράτης Δούκας την αυριανή συνάντηση για την υγεία.

Δελτίο Τύπου.
Με έκπληξη πληροφορήθηκα από συνέντευξη στο Aegina portal, ότι ο Δήμαρχος Αίγινας κ Δημήτρης Μουρτζης, προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη  με εμπλεκομένους φορείς (Διευθυντής  νοσοκομείου Αίγινας, Διευθυντής  κέντρου υγείας, Διευθυντής νεφρολογικού, Διοικητές Αστυνομίας , Λιμενικού, πυροσβεστικής, μέλη της επιτροπής υγείας του δήμου), προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της συνεργασίας σε θέματα υγείας στην Αίγινα.
Μετά τη τραγική απώλεια ενός ακόμα συμπολίτη μας, το απόγευμα του Σαββάτου 10/3/2018, ζήτησα με επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, να συγκληθεί κατεπείγοντος το δημοτικό συμβούλιο Αίγινας (με παρουσία εμπλεκομένων φορέων), προκειμένου να συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα της υγείας στο νησί, να δοθούν απαντήσεις και να ληφθούν μέτρα με σκοπό την προάσπιση της υγείας του πολίτη και την πρόνοια σε θέματα που άπτονται του επείγοντος.
Ο κος Δήμαρχος εκτός του ότι, ουδέποτε μου απάντησε στην πρόσκληση του συμβουλίου που αιτήθηκα, (κάτι το οποίο έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν όπου τακτικά επικαιροποιώ και θέτω ζητήματα  υγείας για το νησί), προσπαθεί να υποβαθμίσει το τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός ακόμα συμπολίτη μας, προγραμματίζοντας σύσκεψη με τους προαναφερόμενους φορείς, βάζοντας για μια ακόμα φόρα «τη σκόνη κάτω από το χαλί».
Θεωρώ ότι το θέμα της υγείας στο νησί είναι μείζονος σημασίας και είναι επιβεβλημένο η διαχείριση του να γίνει σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων, ώστε να ξεκαθαρίσει πλέον η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, να ακουστούν απόψεις με ανοιχτές πόρτες για κάθε πολίτη της Αίγινας και να ληφθουν επιτέλους μέτρα με μοναδικό σκοπό να ξεπεραστούν τριτοκοσμικές συνθήκες αντιμετώπισης και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών υγείας, ώστε κανείς πια να μην πεθαίνει αβοήθητος στην άσφαλτο περιμένοντας επί ώρας το ασθενοφόρο.
Το σκεπτικό είναι σαν Δήμος ομόφωνα και δυναμικά να διεκδικήσουμε από την κεντρική διοίκηση (κράτος), τα απαιτούμενα ώστε όλοι οι φορείς στο νησί να λειτουργούν ικανοποιητικά, είτε αυτό λέγεται Κέντρο υγείας, είτε Αστυνομία, είτε Λιμενικό, είτε Πυροσβεστική.
Η τακτική εξεύρεσης προσωρινών και ίσως επικίνδυνων λύσεων σε ένα  τέτοιας βαρύτητας θέμα, είναι κάτι που με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο και λόγο της ιδιότητας μου ως ιατρός άλλα και ως δημοτικός σύμβουλος δεν μπορώ να το επιτρέψω στη συνείδηση και στην ηθική μου.
Είχα δηλώσει και εξακολουθώ να δηλώνω διαθεσιμότητα συνδράμοντας ανά πασά στιγμή και με κάθε δύναμη σε οποιαδήποτε κατάσταση έχριζε διαχείρισης και εξεύρεσης λύσης.
Απλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι το 2018 , σαράντα λεπτά από τον Πειραιά, κάποιος συνάνθρωπος μου ξεψύχησε στην άσφαλτο γιατί απλά το σύστημα ανεπαρκεί.
Αυτό το σύστημα πρέπει να πιέσουμε ώστε οι λύσεις που θα βρούμε να είναι μόνιμες και επαρκείς και αυτό σίγουρα δεν γίνεται κατά τη γνώμη μου με τον προγραμματισμό μιας σύσκεψης, «επιλεκτικά» περιορισμένης εμβέλειας.   


Σωκράτης Γ. Δούκας
Χειρουργός
Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας – Αίγινα Κίνηση Ευθύνης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png