Η ΟΠΑΕΠ για τα ζητήματα διακομιδής επειγόντων περιστατικών στην Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
Παρότι ακόμη δεν έχει καλυφθεί σωστά και ολοκληρωμένα το πρόβλημα της θαλάσσιας διακομιδής επειγόντων περιστατικών, τουλάχιστον αυτές πια γίνονται εντελώς δωρεάν για τους διακομιζόμενους. Έχει όμως εσχάτως δηλωθεί η βούληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να παρέμβει εποικοδομητικά. Οπότε ίσως διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συλλογικής ενεργοποίησης θεσμών και πολιτών στην Αίγινα για τα προβλήματα διαχείρισης της δημόσιας υγείας και περίθαλψης. Μετά και το πρόσφατο τραγικό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο νησί μας, αποβλέποντας να γίνουμε όλοι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες, προτείνουμε:

1) Ως προς την παρούσα έλλειψη οδηγών/πληρώματος ασθενοφόρου: Με βάση την χθεσινή δήλωση του Δημάρχου ότι το υψηλό κόστος ζωής και ενοικίου αποθαρρύνει την αποδοχή της πρόσληψης από τους δύο επιτυχόντες διασώστες στον διαγωνισμό του Ε.Κ.Α.Β., προτείνουμε να τους προσφερθεί δωρεάν κατάλυμα από τον Δήμο Αίγινας σε συνεργασία με την Εκκλησία ή ξενοδόχους, και δωρεάν παροχή του ηλεκτρικού και του νερού. Έτσι η Αίγινα γίνεται άμεσα ελκυστική για την προσέλκυση των μελών πληρώματος ασθενοφόρου και παράδειγμα κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης.

 2) Ως προς την μακροπρόθεσμη εξασφάλιση οδηγών/μελών πληρώματος ασθενοφόρου: Τα μέλη πληρώματος ασθενοφόρου αποφοιτούν κατόπιν εξετάσεων από την Σχολή του Ε.Κ.Α.Β. Αν κατευθυνθούν κάποιοι νέοι μας σε αυτές τις σπουδές τότε σύντομα θα έχουμε ντόπιους εκπαιδευμένους διασώστες να προσφέρουν στο νησί μας.

3) Ως προς την μη κάλυψη από οδηγούς ασθενοφόρου κατά τα δύο ημερήσια ωράρια: Είναι εφικτή η δημιουργία σώματος ντόπιων εθελοντών οι οποίοι να καλύπτουν την μεταφορά των ασθενών με μη-κρατικό ασθενοφόρο; Στην περίπτωση αυτή μπορεί να ζητηθεί η δωρεά ασθενοφόρου από ιδιώτη χορηγό και η στελέχωσή του από ειδικευμένους εθελοντές.

4) Μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στη Μονή προτείναμε την θέσπιση διαγωνισμού μαθητικής έκθεσης με τίτλο "Η κοινωνική ευθύνη στα ατυχήματα".  Επίσης την θέσπιση πανελλήνιου διαγωνισμού γλυπτικής με το ίδιο θέμα και  να πρωτοστατήσει η Αίγινα στην ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης.

 Μήπως η καλλιέργεια της έννοιας της κοινωνικής ευθύνης θα είχε συμβάλει στη μείωση των τροχαίων και θαλάσσιων ατυχημάτων; Μήπως είναι ώρα τώρα να θεσπισθούν αυτοί οι δύο διαγωνισμοί;


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png