ΟΠΑΕΠ. Εξορμήσεις καθαριότητας με μαζική συμμετοχή και αμοιβή.

ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου.
Η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο  της συμμετοχής του Δήμου Αίγινας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  «Mare Nostrum part 2», προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να καθαριστούν όλες οι παραλίες και τα δάση μας, με την μαζική συμμετοχή των Αιγινητών και την προσφορά αμειβόμενης εργασίας  σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος μας με διακόσιες χιλιάδες  (200.000) ευρώ στα τρία χρόνια διάρκειας του προγράμματος. Εξ αυτών, αφού αφαιρεθούν οι μισθοί ενός ειδικά απασχολούμενου υπαλλήλου, μπορεί να απομείνουν περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ και να διατεθούν σε «δραστηριότητες με τη συμμετοχή των πολιτών για την ενεργοποίηση, εκπαίδευση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ευαισθητοποίηση και προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος του νησιού», όπως μαζί με άλλα ορίζει το «Mare Nostrum part 2».

Από την δική μας πρακτική εμπειρία με πολλές ημερήσιες εξορμήσεις καθαριότητας Σαββατοκύριακα, επί σειρά ετών, στις παραλίες και στα δάση της Αίγινας, με την συμμετοχή μελών και φίλων και άλλων εθελοντών, είμαστε βέβαιοι πως μπορεί να διοργανωθούν εφέτος και τα δυο επόμενα χρόνια:

Από τον Μάιο μέχρι  και τον Αύγουστο, συνολικά επί δέκα επτά (17) εβδομάδες, ισάριθμα διήμερα εξορμήσεων με είκοσι (20) άτομα ανά ημέρα. Αθροίζονται τριάντα τέσσερις (34) ημέρες, σε ισάριθμα ή και διπλάσια σημεία φυσικού κάλλους και συμμετέχουν τουλάχιστον εξακόσια ογδόντα (680) κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, της Αίγινας. Δημιουργείται λοιπόν ένα μαζικό γεγονός στο νησί μας με την συμμετοχή των πολιτών, επηρεάζεται αισθητά η κοινή γνώμη και ευαισθητοποιείται στην προστασία της καθαριότητας και ευρύτερα του περιβάλλοντος. Επιπλέον,  παραδειγματίζονται και οι επισκέπτες οπότε γίνονται και αυτοί φορείς του όλου πνεύματος  αλλά και διαφημιστές του πολιτικού πολιτισμού του νησιού μας.

Επιπροσθέτως, με τις κατάλληλες διευθετήσεις από τον Δήμο μας, και σε συνεννόηση με τους διαχειριστές του «Mare Nostrum part 2», μπορεί να κληθούν και να απασχοληθούν επ’ αμοιβή συμπολίτες μας αναξιοπαθούντες (άνεργοι κλπ) αλλά και μαθητές-φοιτητές, αμειβόμενοι π.χ. με εργόσημο των πενήντα (50) ευρώ για 4ωρη εργασία σε 6ωρη απασχόληση. Σε μια τέτοια υποθετική εξέλιξη το ετήσιο κόστος θα ήταν 680 άτομα Χ 50 ευρώ=34000 ευρώ και, για τα τρία χρόνια= 102.000 ευρώ.

Η Αίγινα θα έλαμπε όπως ποτέ άλλοτε, όλοι θα ήμασταν ευγνώμονες στο «Mare Nostrum part 2», όλοι θα γινόμασταν κοινωνικά χρήσιμοι  και η δυστυχία κάποιων συμπολιτών μας θα σκόρπιζε, για λίγο έστω.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png