ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου για κέντρα φιλοξενίας και ασθενοφόρο.

ΟΠΑΕΠ.  Δελτίο Τύπου.
1. Πιστεύουμε πως το αίτημα σαράντα εννέα (49) πολιτών της Αίγινας προς το δημοτικό συμβούλιο (Δ. Σ.), να συζητηθεί η διενέργεια ή όχι τοπικού δημοψηφίσματος στην Αίγινα σχετικά με την δημιουργία ή όχι «κέντρων φιλοξενίας», με βάση τον Κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., πρέπει να ικανοποιηθεί και να διεξαχθεί η συζήτηση. Εκκρεμεί άλλωστε η συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την απόκτηση πλωτού δημοτικού ασθενοφόρου, που μέχρι σήμερα υποστηρίζουν ενυπόγραφα άνω των χιλίων επτακοσίων (1700) κατοίκων της Αίγινας. Το Δ.Σ. καταπατά τον δικό του Κανονισμό; Ομόφωνα;
2. Η ομαδική έλευση ή όχι αριθμού μουσουλμάνων στην Αίγινα, προσφύγων και αιτουμένων άσυλο ή προσωρινά διαμενόντων μεταναστών, έχει δείξει η εμπειρία (από την Ειδομένη μέχρι τις ευρωπαϊκές χώρες) πως εύκολα με την παρούσα συγκυβέρνηση, της «ηλιοθεραπείας», των «ανοιχτών συνόρων» και των «θαλασσών χωρίς σύνορα», μπορεί, «αγωνιστικά» και «αλληλέγγυα» , να μετατραπεί σε μόνιμη διαμονή και να  δημιουργήσει δική τους κοινότητα. «Πρώτη φορά αριστερά» στην ιστορία της Αίγινας τζαμί; Μόλις πέντε χρόνια πριν τα διακοσιοστά γενέθλια της εθνικής μας ανάστασης! Αυτή είναι έμμεση επιβολή πολιτικής βούλησης  στην κοινωνία της Αίγινας και εύλογα η ίδια και μόνο πρέπει να αποφανθεί αν την επιθυμεί ή όχι. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία.
3. Μια απόφαση του Δ.Σ. που απορρίπτει την εγκατάσταση «κέντρων φιλοξενίας», δημοσίων ή ιδιωτικών, με την ρητή δεσμευτική δήλωση πως εφόσον επιδιωχθεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα και κινητοποίηση των πολιτών, καλύπτει πολιτικά επαρκώς, νομίζουμε, προσωρινά, την τοπική κοινωνία μας.
4 Η διεξαγωγή της συνεδρίασης πρέπει να διεξαχθεί με τάξη και να καταλήξει, κάτι που είναι πιθανό να παρεμποδιστεί με προκλήσεις τεχνηέντως, ίσως και «εισαγόμενες». Οπότε να προβλεφθούν τα δέοντα.
5.Δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, να υπερασπιστούμε με όλα τα πρόσφορα και νόμιμα μέσα, την κοινωνική, πολιτισμική, οικονομική συνοχή της Αίγινας. Αυτή η πολιτική πρωτοβουλία μας όπως και η προηγούμενη για το πλωτό ασθενοφόρο, ενεργοποίησαν πολιτικά και ενωτικά, υπεράνω παρατάξεων  και πέραν ιδεολογιών, την τοπική κοινωνία μας. Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό και ευελπιστούμε σε μια νέα δημιουργική εποχή για την Αίγινα, μαζί με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, για το κοινό όφελος της πατρίδας μας.
6. Τέλος, αναφορικά με τις επιθέσεις και χαρακτηρισμούς τόσο κατά της ΟΠΑΕΠ όσο και της εκπροσώπου μας ιατρού κυρίας Χατζηαλεξιάδη, τις προσπερνάμε ως εμπαθείς, ιδεοληπτικές, απολιτικές, αβάσιμες, ανόητες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png