Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού: "Γνώση και ανάδειξη της σημασίας των ιστορικών μνημείων της Αίγινας".

Δελτίο Τύπου.
Ο  Σύλλογος  Δασκάλων και Νηπιαγωγων  Νησιών Αργοσαρωνικού  στηρίζει και συμμετέχει στην προσπάθεια της κίνησης " Εναλλακτική Δράση"  για την ανάδειξη στην τοπική κοινωνία  της σημασίας των ιστορικών μνημείων της Αίγινας και της κατανόησης του ιστορικού πλαισίου και των κοινωνικών προυποθέσεων κάτω από τις οποίες αυτά δημιουργήθηκαν.

Συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή επειδή θεωρούμε ότι είναι μια μορφωτική και πολιτιστική πρωτοβουλία  μακριά από λογικές εμπορευματοποίησης των πολιτιστικών δράσεων και στηρίζεται στην αντίληψη ότι η γνώση είναι κοινωνικό αγαθό. Θεωρούμε τη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού μια καθαρά πολιτική πράξη  που εξοπλίζει τους πολίτες με την ικανότητα βαθύτερης και ουσιατικότερης κατανόησης του πλαισίου της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζουν αλλά και με τη  δυνατότητα να δράσουν συνειδητά και υπεύθυνα για την καλυτέρευση της ζωής τους και της κοινωνίας.

Η δραστηριότητα αυτή αυτή αφορά τ' αρχαία , τα μεσαιωνικά και νεότερα μνημεία του νησιού, έχουν συγκροτηθεί σε πρώτη φάση τρεις ξεχωριστές επιτροπές πρωτοβουλίας για τα μνημεία της κάθε ιστορικής περιόδου  με σκοπό την καλύτερη προσέγγιση και γνώση των μνημείων.Οι επιτροπές είναι ανοιχτές σε κάθε συμπολίτη μας που έχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον για την ανάλογη ιστορική περίοδο.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Πρωτοβουλίας εντάσσονται οι  ξεναγήσεις στα διάφορα τοπικά μνημεία με ολοκληρωμένη  παρουσίαση  του κάθε μνημείου από ειδικούς αλλά και διαλέξεις - ημερίδες από ιστορικούς. Οι ξεναγήσεις αφορούν τόσο τους ενήλικες συμπολίτες μας όσο και τους μαθητές των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης , με διαφορετικά παιδαγωγικά κριτήρια ξενάγησης για την κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.  

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς - συναδέλφους και τους πολίτες του νησιού μας που ενδιαφέρονται για το θέμα να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία και να συμβάλλουν στην αναπτυξη των δραστηριοτήτων της.


                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
         Ο                                                                                                                   Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                             ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png