Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Συζήτηση με θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Δελτίου Τύπου. Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.
Πραγματοποιήθηκε  με την Κυριακή 20 Μαρτίου, συνέλευση - συζήτηση της ΟΜ  στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας  με θέμα: Προσφυγική κρίση και γεωπολιτικές εξελίξεις.
Συμμετείχαν: Ελένη Σταματάκη βουλευτής Α' Πειραιά, Χατζηπέρος Τάκς, αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Γεωργόπουλος Πανάγος μέλος της Γραμματείας Ν.Ο. Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρεόπουλος Φώτης Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συντονιστής εισηγητής Παναγιώτη Πατσακιός καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τόνισε την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικής σε μια περίοδο δύσκολη και επίπονη.
Στη συνέλευση αποφασίσθηκε η συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τον Τάκη Χατζηπέρο για την  επιτάχυνση υλοποίησης των έργων της Αίγινας και όλης της Περιφέρειας.
Ο Γεωργόπουλος Πανάγος επικεντρώθηκε στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που αφορά την προσφυγική κρίση και τις γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και τις κυβερνητικές αποφάσεις που καθορίζουν το πλαίσιο συμπεριφοράς έναντι του προσφυγικού.
 
Ο Ανδρεόπουλος Φώτης περιέγραψε και ανάλυσε την κατάσταση υποδοχής των προσφύγων στο Λιμάνι του Πειραιά, τις συνθήκες, τις δομές που  λειτουργούν όπως Συντονιστικό Όργανο, υγειονομικές υπηρεσίες (ΕΚΕΠΥ), σίτισης κ.ά. Επίσης αναφέρθηκε στους στόχους της Κεντρικής Επιτροπής: αποσυμφόρηση των κεντρικών σημείων Πειραιώς και Αθηνών, πάταξη εκμετάλλευσης και βίας.
Η Ελένη Σταματάκη  ανέλυσε τους στόχους και τόνισε την ιδεολογική πλευρά του θέματος ως προς την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας, ενάντια στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, το ρατσισμό και το φασισμό.

Ευχαριστούμε όλους τους αλληλέγγυους για την βοήθεια που πρόσφεραν, στο κάλεσμα της οργάνωσης  στην συλλογή υλικών για τους πρόσφυγες, η συλλογή υλικών  συνεχίζεται και για τον σκοπό αυτό τα γραφεία θα είναι ανοικτά καθημερινώς τις εξής  ώρες 11:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png