ΟΠΑΕΠ. "Ναί ή Όχι σε "κέντρα φιλοξενίας", δημόσια ή ιδιωτικά, στην Αίγινα;

ΟΠΑΕΠ. Ψήφισμα.
Σαράντα εννέα (49) πολίτες της Αίγινας, ενυπόγραφα, με πρωτοβουλία της Ομάδας μας, αιτούμεθα, με το 3176/3.3.2016 αίτημά μας, να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο την τοπική κοινωνία μας -εντός 30 ημερών όπως ο Κανονισμός του ορίζει- σχετικά με την δημιουργία ή όχι, “κέντρου φιλοξενίας” στο νησί μας.
   Πιστεύουμε πως επιβάλλεται η εγρήγορση και συμμετοχή των πολιτών, πάνδημα, σε ό,τι σχετίζεται με την διαχείριση και αυτής της κρίσης, πολύ δε περισσότερο καθώς εύλογα διαφαίνεται πως θα επιταθεί, ιδιαίτερα όσο η Τουρκία την εκμεταλλεύεται παντοιοτρόπως και η Ελλάδα είναι συνοριακά αποκλεισμένη.


   Είναι ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα, με καθοριστικές συνέπειες στο μέλλον του τόπου μας, του πολιτισμού μας, της κοινωνίας μας. Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ατομικό-προσωπικό πρόβλημα, καθώς αφορά στην καθημερινότητα όλων μας αλλά και οι διαστάσεις του είναι μη αντιμετωπίσιμες περιστασιακά. Πολύ δε περισσότερο καταντά διεστραμμένη εξαχρείωση η εκμετάλλευση -είτε οικονομική είτε πολιτική είτε σωματική- του “ανθρωπισμού” από διάφορους επιτήδειους, αυτενεργούς ή υποκινούμενους, όπως ραγδαία αποκαλύπτεται στις μέρες μας.


   Σε αυτό το πλαίσιο, συντονιζόμενοι με την πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου προς τους Σαλαμινίους μαζικά να συμμετάσχουν σε τοπικό τους δημοτικό δημοψήφισμα, προσκαλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας να συμπλεύσει διενεργώντας δημοψήφισμα:
   “Ναί ή Όχι σε “κέντρα φιλοξενίας”, δημόσια ή ιδιωτικά, στην Αίγινα;”  


   Διαμηνύοντας στο πανελλήνιο την επιβαλλόμενη εγρήγορση και συμμετοχή των πολιτών στην ευθύνη της πολιτικής αλλά και εξυψώνοντας την αξία της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμπλέοντας με την πρακτική της υπέρτατης δημοκρατικής εκδήλωσης που ζωογονήθηκε (παρότι κακοποιήθηκε τελικά) στις 5/7/2015.


   Όποια και αν είναι η ετυμηγορία της τοπικής μας κοινωνίας, θα είναι συλλογική πολιτική απόφαση και συνεπώς συλλογικά διαχειρίσιμη, οπότε αναμφισβήτητη και ασφαλής στην εφαρμογή της.
   Ταυτόχρονα, αυτή η πολιτική μαζική ενεργοποίηση, διευρύνει την συλλογική πολιτική ετοιμότητα για ανταπόκριση σε περαιτέρω όξυνση κρίσεων, καταστάσεων “έκτακτης ανάγκης”, που έχει προαναγγείλει σύσσωμος ο πολιτικός μας κόσμος και η Δημοτική μας Αρχή μπορεί να προβλέψει και να προλάβει.
   Στηριζόμενη στους πολίτες και τις δικές τους δυνάμεις.


Στην Αίγινα 20/3/2016o


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png