Αίγινα Κοινωνία Πολιτών. "Απάντηση στο ρατσιστικό ερώτημα της ΟΠΑΕΠ (Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική) προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας".

Δημοτική Κίνηση, Αίγινα Κοινωνία Πολιτών. Δελτίο Τύπου.
Αίγινα Κοινωνία Πολιτών. "Απάντηση στο ρατσιστικό ερώτημα της ΟΠΑΕΠ (Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική) προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας".
Το ρατσιστικό παραλήρημα της ΟΠΑΕΠ (Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική) συνεχίζεται. Μετά την πρώτη τους ανακοίνωση που ρωτούσε, αν θα έρθουν ισλαμιστές στη Αίγινα; (έτσι βάφτισαν τους πρόσφυγες),που θα εγκατασταθούν; ( στο Αίγινα Μάρις, στις Φυλακές ή κάπου αλλού) και πως θα αντιμετωπιστούν; «ξαναχτύπησαν». Με μια «εμετική»  νέα ανακοίνωση  προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αίγινας, βλέπουν παντού στρατόπεδα προσφύγων, αποκλεισμό του  λιμανιού του Πειραιά και του προορισμού των τουριστών προς το νησί μας, αποκλεισμό των μεταφορών καυσίμων, τροφίμων, μεταφοράς νερού και πολλά άλλα τραγικά. Και μάλιστα ζητάνε  και δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο Αιγινήτικος λαός για το αν οι άνθρωποι αυτοί, δηλ. οι πρόσφυγες, θα αφεθούν στη μοίρα τους ή να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου  ή να πεθάνουν από την πείνα και τις κακουχίες, στον μαρτυρικό δρόμο  της σωτηρίας της ζωής τους.
Είναι γεγονός ότι ο λαός μας σήμερα δίνει το δικό του  αγώνα  επιβίωσης και αντιμετωπίζει πολλές οικονομικές δυσκολίες. Σ΄αυτό τον αγώνα όμως έχει  καταφέρει να μην απολέσει  την ανθρωπιά του, την ιδέα της φιλοξενίας του «Ξένιου Δία» και την προσφορά στους συνανθρώπους ,με όσες δυνάμεις έχει. Άλλωστε τέτοιες καταστάσεις έχει ζήσει και ο λαός μας με την προσφυγιά της Μικρασιατικής καταστροφής, με τη μετανάστευση σε Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία και δεν του λείπουν οι ευαισθησίες στον ανθρώπινο πόνο.
Αποδοκιμάζουμε τέτοιες ακραίες απόψεις και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας και όσους   «θέλουν να λέγονται άνθρωποι», να τις απομονώσουν.
Η Δημοτική κίνηση «Αίγινα ,Κοινωνία Πολιτών» καλεί τους πολίτες της Αίγινας να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται (εντός κι εκτός του νησιού),για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για την ανακούφιση των προσφύγων.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΑΙΓΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Έχει αξία να διαβάσουμε όλοι την επιστολή του Δημάρχου Τρικάλων Χρήστου Λάπα και των κατοίκων της πόλης, προς του πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη τους (γραμμένη στα αραβικά και τα ελληνικά).
«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,
Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας.
Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.
Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς.
Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι.
Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε.
Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους).
Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.
Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω του facebook του Δήμου μαςhttps://facebook.com/dimostrikkaion/. Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!
Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!
Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png