ΟΠΑΕΠ. Πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία στην Αίγινα "κέντρων φιλοξενίας" ισλαμιστών, προσφύγων ή μεταναστών.

ΟΠΑΕΠ. Δελτίο Τύπου.
Όπως είναι γνωστό ζητάμε το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με την δημιουργία στην Αίγινα “κέντρων φιλοξενίας” ισλαμιστών, προσφύγων ή μεταναστών. Και στην περίπτωση αδυναμίας του να λάβει απόφαση, να προσφύγει στην ετυμηγορία των δημοτών, με δημοψήφισμα που το νομικό πλαίσιο του “Καλλικράτη” προβλέπει. Οπότε σε κάθε ετυμηγορία των δημοτών, να υπάρξει η συνευθύνη τους και προπάντων η συμμετοχή τους στα συνεπαγόμενα μέτρα.

Καθώς όμως η ανθρωπιστική κρίση με το ανθρώπινο τσουνάμι που πλήττει την χώρα μας διαρκώς επιδεινούται, δεν πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να μελετήσει –αν δεν έχει ήδη- λήψη εκτάκτων μέτρων στην περίπτωση που λόγω στρατοπέδευσης στο λιμάνι του Πειραιά είτε ακυρώνεται η τουριστική προσέλευση είτε (και) διακόπτεται ο ανεφοδιασμός του νησιού μας;  Ειδικότερα, τι θα συμβεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων σε περίπτωση “κατάστασης εκτάκτου ανάγκης”; Με την ύδρευση, με καύσιμα, με τρόφιμα και φάρμακα; Είθε τίποτε κακό να μη προκύψει, καλύτερα όμως δεν είναι να προλάβουμε; Δε θα έπρεπε να προσφύγει το δ.σ. στην ενεργοποίηση των δημοτών;

Ευελπιστούμε να υπάρξει κινητοποίηση του δ.σ. και να μη βρεθούμε ως δήμος πίσω ή κάτω από τις εξελίξεις: όπως χάσαμε την ευκαιρία η Αίγινα να πρωταγωνιστήσει πολιτικά με την πρόταση “αδελφοποίησης” με το Καστελόριζο που προτείναμε τον Δεκέμβριο του 2014, ή αδρανώντας έως τώρα για το κοινόκτητο πλωτό ασθενοφόρο. Όπως και δεν αξιοποιήσαμε ως κοινότητα την ημερίδα του Οκτωβρίου 2014 “η ζωή στην Αίγινα”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png