Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού συμμετέχει στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Ένα νέο σχέδιο "σωτηρίας" του ασφαλιστικού συστήματος , στην πραγματικότητα πλήρους ισοπέδωσής του είδε το φως της δημοσιότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το σχέδιο αυτό εκπληρώνει την υποχρέωση προς τους δανειστές και την εγχώρια ολιγαρχία στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου για περιορισμό των ασφαλιστικών δαπανών του κρατικού προυπολογισμού κατά 0,25% του Α.Ε.Π  (0,5 δισ.) και 1% του Α.Ε.Π το 2016(2δισ). Συνεχίζει στο δρόμο όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από τη δεκαετία του '90 και μετά. Τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα από την κυβέρνηση είναι απλώς μια πρόταση που έχει υποβληθεί στους δανειστές (Ε.Ε/Δ.Ν.Τ/Ε.Κ.Τ)  οι οποίοι πιέζουν για ένα ακόμη χειρότερο σχέδιο.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα που προτείνεται στηρίζεται στο σύστημα των τριων πυλώνων που  αποτελεί τη βασική έμπνευση των νεοφιλελευθέρων για την κοινωνική ασφάλιση.  Ο πρώτος πυλωνας περιλαμβάνει  τη λεγόμενη εθνική σύνταξη, ένα ελάχιστο προνοιακό επίδομα φτώχειας που δίνεται σε όλους τους ασφαλισμένους από την πλευρά του κράτους. Ο δεύτερος αφορά την αναλογική - ανταποδοτική σύνταξη που στηρίζεται στη σύνδεση παροχής -εισφορών. Το ύψος της σύνταξης στηρίζεται στις εισφορές όλου του ασφαλιστικού βίου και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος.  Τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτιή ασφάλιση , στην οποία θα καταφεύγουν όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.  Τι  προωθείται με το νομοσχέδιο :

Κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας) και ενοποίησή τους σε ένα φορέα με κορμό το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ). Στο όνομα της εφαρμογής ενιαίων κανόνων για όλους τους ασφαλισμένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρείται η εξίσωση-ισοπέδωση όλων των παροχών σε χαμηλότερα επίπεδα (παροχές υγείας, εφάπαξ).
Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο των νέων όσο και των ήδη συνταξιούχων, αφού αυτές επαναϋπολογίζονται από το πρώτο ευρώ.
Δραστικές μειώσεις μέχρι και σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, αφού θα εξαρτάται η παροχή τους από τα δημογραφικά δεδομένα (όσο περισσότεροι δικαιούχοι, τόσο μικρότερο το ποσό), τη μετονομασμένη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
 Aύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή 62, με 40 χρόνια δουλειάς, της αύξησης των εισφορών υγείας στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και τις περικοπές κατά 1,8 δις από τον προϋπολογισμό,  
Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάνουν αρχικά 70.000 δικαιούχοι, μέχρι την οριστική του κατάργηση το 2019.

Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20%, μέχρι το 2019 και υπολογισμός εισφορών επί του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο έρχεται να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας. Μόνη απάντηση  είναι ο  αγώνας , συντονισμένος και ενωτικός με όλους τους κλάδους εργαζομέων για την πλήρη ανατροπή του σχεδίου αυτού που κυβέρνηση Ε.Ε /ΔΝ.Τ /Ε.Κ.Τ θέλουν  να μας επιβάλουν σ' αυτή ή και ακόμα χειρότερη εκδοχή.

 Για ένα ασφαλιστικό σύστημα αποκλειστικά δημόσιο που θα εξασφαλίζει ότι θα ζούμε αξιοπρεπώς. Με δωρεάν κάλυψη της υγείας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικων νόμων από τη δεκαετία 90 και μετά.
                                                    
                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
        Ο                                                                                                      Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                             ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
       
                       

1.Το  Δ.Σ του Συλλόγου  αποφάσισε τη συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία  της 4ης Φλεβάρη , που έχει προκηρυχτεί από τη ΓΕΣΕ- ΑΔΕΔΥ.
2. Πραγματοποίηση περιοδειών μελών του Δ.Σ  στα σχολεία του Συλλόγου.
3. Έκτακτη Γενική Συνέλευση , την Τετάρτη 27/01/2016 στο 2Ο Δ.Σ Αίγινας , ώρα 7.00 μ.μ με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.
4. Δημιουργία πανό που θα αναρτηθεί σε κεντρικό σημείο του νησιού.
5. Παρεμβάσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png