Η Επαγγελματική Ένωση Αγίας Μαρίνας για την κατάργηση του Α.Σ. Μεσαγρού.

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κυρία και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Προκαλεί τη δικαιολογημένη κατάπληξη, την ανησυχία αλλά και την εύλογη αναστάτωση, όχι μόνον των μελών της Ένωσης Επαγγελματιών Αγίας Μαρίνας, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσαγρού, το γεγονός της κατάργησης του Α.Σ Μεσαγρού, για λόγους τους οποίους δεν μας έχει γίνει η τιμή να γνωρίζουμε, τουλάχιστον επισήμως.

Μας ξενίζει δε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ενώ παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και κατά το 2014,  μετά από μία αδικαιολόγητη πρόταση του τότε προσωρινού διοικητή του Α.Τ. Αίγινας, η οποία και απεφεύχθη μετά τη συντονισμένη προσπάθεια του πρώην  Δημάρχου κ. Θ. Σακκιώτη, του Προέδρου του Δ.Δ. Μεσαγρού κ. Δ. Γκαρή και της Ε.Ε.Α.Μ, δυστυχώς η κατάληξη ήταν, να πραγματοποιηθεί  η κατάργησή του, εν έτει 2016, χωρίς καθόλου να ληφθούν υπ’ όψιν, οι σοβαρότατοι λόγοι, οι οποίοι  επιβάλλουν, όχι  απλά την μη κατάργησή του Α.Σ. Μεσαγρού, αλλά  την περεταίρω ενίσχυση της δυνάμεώς του. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να επισημάνουμε, ότι με το υπ. αριθ. πρωτ. 36/ 10-02-2012 του Δ.Δ. Μεσαγρού, προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εζητείτο η αύξηση της δυνάμεως του Α.Σ. Μεσαγρού, για ευνόητους λόγους οι οποίοι είναι γνωστοί σε όλη την Αίγινα και είχαν παρατεθεί λεπτομερώς.

Θεωρούμε, ότι η κατάργηση του Α.Σ. Μεσαγρού, είναι παντελώς αδικαιολόγητη και  στοιχειοθετεί μέγα δείγμα αδιαφορίας της πολιτείας για την ασφάλεια της ζωής και την προστασία της περιουσίας των συμπολιτών μας, καθ’ όσον ο συγκεκριμένος Αστυνομικός Σταθμός, κάλυπτε την ευρύτερη περιοχή της μισής περίπου Αίγινας (Βαθύ, Αγίους, Σουβάλα, Αγία Μαρίνα, Άλωνες, Πόρτες καθώς και τους πέριξ αυτών μικρότερους  οικισμούς).  Μίας κατά το μάλλον εκτεταμένης περιοχής, η οποία έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, τουλάχιστον επί έξι μήνες το χρόνο και ως γνωστόν, διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχειακών κλινών (4.500 κλίνες) σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Αίγινα. Και τούτο σε συνδυασμό με την καθόλου αμελητέα ανάπτυξη και λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, τουριστικών ειδών, αργυροχρυσοχοΐας κ.λ.π.   
Πολύ χειρότερα των πραγμάτων, προοιωνίζει  το γεγονός της κατάργησης του Α.Σ. Μεσαγρού, ερχόμενο  σε πλήρη αντίθεση με τα διαλαμβανόμενα κατά την τελευταία χρονική περίοδο στην περιοχή μας, όπου  αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα αύξησης της εγκληματικότητας, με τις επαναλαμβανόμενες κλοπές, ληστείες και εμπρησμούς, αυξάνοντας το ήδη ανεπτυγμένο αίσθημα ανασφάλειας και την αίσθηση περί της αδιαφορίας της πολιτείας, για τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας.

Επειδή θεωρούμε την απόφαση περί κατάργησης του Α.Σ. Μεσαγρού, όχι μόνον παντελώς αβάσιμη και αδικαιολόγητη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την πρόκληση μεγαλύτερων προβλημάτων ως προς τη δημόσια ασφάλεια των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής μας, παρακαλούμε το  Δημοτικό  Συμβούλιο, να επιληφθεί του σοβαρότατου αυτού ζητήματος και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, χρησιμοποιώντας  όλα τα πρόσφορα μέσα, για την επίτευξη της διευθέτησης και της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος το οποίο έχει ανακύψει.  

Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας
Ιωαννίδης  Δημήτριος                                   Γκαργκανίτης  Αντώνιος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png