Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόταση της Ο.Π.Α.Ε.Π. για το πλωτό ασθενοφόρο.

Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Δελτίο Τύπου.
Ως πολιτική ομάδα προσπαθούμε με πολιτικές προτάσεις και πολιτικά μέσα, να εισφέρουμε στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο νησί μας. Έχουμε καταθέσει εγγράφως και δημοσίως αρκετές, με αποδέκτη τους την δημοτική αρχή. Εμφατικά αρμοδίως μας έχει τονισθεί πως ο δήμος Αίγινας στερείται παντελώς πόρων ενώ βρίθει χρεών. Έτσι αναζητούμε λύσεις χωρίς δημοτικούς πόρους και φυσικά χωρίς συνδρομή του ελληνικού δημοσίου το οποίο πένεται πτωχευμένο και καταχρεωμένο, ομοίως. Εύλογα επίσης, δεν προσβλέπουμε στην διαχείριση  και την χρηστή διοίκηση προσώπων που έχουν στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιόδους κατά τις οποίες προέκυψαν οι χρεοκοπίες του δήμου μας και του ευρύτερου δημοσίου. Τέλος, απέχουμε οιωνδήποτε παραταξιακών και ιδεολογικών πλαισίων που δόμησαν διαπλεκόμενα παρασιτικά αντιπαραγωγικά κυκλώματα, πολύ δε περισσότερο όταν στην Αίγινα οι τελευταίες δημοτικές εκλογές ανέδειξαν την σύμπτωση της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας των εκλογέων σε παρεμφερή προγράμματα και συγγενή πρόσωπα εξ ων και η αμελητέα διαφορά ψήφων μεταξύ α’ και β’ ψηφοδελτίου.
Για τα θεμελιώδη προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μας, που όπως δημόσια σε ημερίδα την 5/10/14 δείξαμε είναι, η λειψυδρία, η απουσία βιολογικού καθαρισμού, η παραγωγή απορριμμάτων και η ενεργειακή εξάρτηση, όσες και όποιες εκκλήσεις κάναμε για συλλογική δράση και αντιμετώπισή τους, δε τύχαμε ενθαρρυντικής απόκρισης και προπάντων συμμετοχής. Έτσι επιλέξαμε –υπό το βάρος και των καταθλιπτικών περιστάσεων της καθημερινότητας- το μέτωπο της δημόσιας περίθαλψης που αφορά σε όλους τους κατοίκους, υφίσταται συνθλιπτική απαξίωση εσχάτως και, μπορεί να μας ενεργοποιήσει άμεσα.
Ύστερα από παραστάσεις και επιστολές κλπ ενέργειες προς τις δημόσιες Αρχές, φάνηκε πως αργεί αορίστως και αενάως οιαδήποτε ρύθμιση κάλυψης αναγκών και αναβάθμισης και στελέχωσης του Κ.Υ. Αίγινας, που είναι ο μαζικά προσιτός και προσηνής φορέας υγείας στο νησί μας. Διαπιστώθηκε η ένδεια των Αρχών και σε πόρους και σε στελέχη. Στραφήκαμε λοιπόν σε μορφές οργάνωσης και προώθησης και διεκδίκησης, άμεσης συμμετοχής των ενδιαφερομένων πολιτών: συλλογή υπογραφών, εταιρικά σχήματα ανοιχτής λαϊκής συμμετοχής (όπως είναι οι Κοιν.Σ.Επ.), ευρύτατη οικονομική συνδρομή πολιτών και χορηγών ώστε να διασπείρεται ελαχιστοποιημένη η όποια επιβάρυνσή τους. Αυτά που χρειαζόμαστε και δε μπορεί να ικανοποιήσει καθείς μόνος να τα επιχειρήσουμε από κοινού στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις.
Πρόβαλε ως ώριμο το αίτημα κοινόκτητου πλωτού ασθενοφόρου: καλύπτει συχνή ανάγκη των κατοίκων, είναι ευχερής η κτήση και η χρήση του, είναι διαχειρίσιμου κόστους, δεν εξαρτάται από τρίτους, ανήκει ως πάγιο περιουσιακό σε όσους εισφέρουν και υπηρετεί όλους, έχοντες και μη έχοντες. Προτείναμε να χρηματοδοτηθεί από το δημοτικό λιμενικό Ταμείο ή από έρανο δημοτών και χορηγών, να ανήκει σε ανοιχτής συμμετοχής Κοιν.Σ.Επ., να στελεχωθεί και εποπτεύεται από συντοπίτες. Μια επιχείρηση δηλαδή άμεσης κοινωνικής συμμετοχής, κοινής ωφελείας. Συλλέχθηκαν άνω των χιλίων υπογραφών και δηλώθηκε η ευνοϊκή συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου, προεξέχοντος του κ. δημάρχου.
Αντιπαραθετικά, ήδη από το καλοκαίρι έχει τεθεί η χρήση ελικοπτέρου. Παρακάμπτοντας το γεγονός πως το ΙΚΑ έπαυσε να καλύπτει τα έξοδα διακομιδών ασθενών, αποκρύβοντας το κόστος εναέριας διακομιδής και πως αδυνατεί το ΕΚΑΒ να προσφέρει τέτοια υπηρεσία στην Αίγινα. Διαρρέοντας πως μπορεί να προσφερθεί από συμβόλαιο του δήμου με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία (τι ύψους και τίνων όρων άραγε;), η οποία βέβαια –σε καιρούς αβυσσαλέας κρίσης- αποκλείεται να προσφερθεί αφιλοκερδώς. Προσθέτοντας και την δαπάνη κατασκευής ελικοδρομίου (μήπως για εξυπηρέτηση κάποιων VIPs με έξοδα του δημοσίου;).
Έτσι επιχειρείται να πληγεί η πολιτική πρότασή μας, δηλαδή οι ίδιοι οι κάτοικοι να έχουν τα μέσα για την τύχη τους στα χέρια τους. Να μη έχουν ανάγκη τρίτων, ξένων, διαμεσολαβητών, νταβατζήδων (κατά πρωθυπουργικό χαρακτηρισμό). Ας έρθει ελικόπτερο ας έρθει και διαστημόπλοιο. Αρκεί να είναι κοινόκτητο των κατοίκων της Αίγινας. Έως τότε, ας αναβαθμίσουμε την κατάσταση και αντί για taxi να αποκτήσουμε το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας, μοναδικό στον Σαρωνικό. Τώρα, εφέτος!
Καλή χρονιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png