Δελτίο Τύπου για τη συζήτηση της πρότασης του πλωτού ασθενοφόρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Δελτίο Τύπου.

Συμπαράταξη για το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας.
Επί της κατατεθειμένης πρότασης της ΟΠΑΕΠ για την απόκτηση ιδιόκτητου πλωτού ασθενοφόρου τοποθετήθηκε χθες το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας.
Η πρόταση έτυχε της αρχικής αποδοχής από το Δ.Σ. και αποφασίστηκε η λήψη σχετικής απόφασης στην επόμενη συνεδρίασή του. Στη συζήτηση φάνηκε πως χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που διαθέτει ευμεγέθη ρευστότητα ενώ η διαχείριση από Κοιν.Σ.Επ.

Η ΟΠΑΕΠ επιμένουμε ότι ο τρόπος να ηγηθεί ο Δήμος Αίγινας στο εγχείρημα είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος και, επί θετικής έκβασης, η αίτηση προς την Βουλή για να ψηφιστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επιτρέψει στον Δήμο μας να εισαγάγει ειδικό τέλος για την απόκτηση και τα λειτουργικά έξοδα αυτού του πλωτού σκάφους. Η θετική στάση του Δήμου, ωστόσο, και η συμπαράταξή του στο εγχείρημα, είναι απαραίτητες προκειμένου να αναζητήσουμε χορηγούς και να συστήσουμε συλλογικό φορέα διαχείρισης του κοινόκτητου πλωτού.

Το ταχύπλοο νυχτερινής διακομιδής των αρρώστων είναι το πλέον ενδεδειγμένο και εφικτό, ιδιόκτητο και άμεσης διαθεσιμότητας μέσο. Η  τωρινή αντιπαράθεση μίσθωσης ελικοπτέρου λειτουργεί διασπαστικά και παραλυτικά, κυρίως μειονεκτεί στο ότι δεν θα ανήκει στην Αίγινα και δεν θα είναι άμεσα στην υπηρεσία και τον έλεγχο των κατοίκων της.   Εάν και όταν αποκτήσει η Αίγινα και ελικοδρόμιο ευχής έργο είναι να μπορεί το ΕΚΑΒ να στέλνει ελικόπτερο όταν ο απόπλους θα είναι απαγορευτικός. Πολύ αμφιβάλλουμε, φυσικά, καθώς όπως δηλώθηκε στο Δ.Σ., το Ι.Κ.Α. λόγω ενδείας έπαψε να καλύπτει τα έξοδα νυχτερινής διακομιδής ασθενών.
Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ως τώρα, με πίστη και δύναμη από τις χίλιες και πλέον υπογραφές συμπολιτών μας, ενθαρρυμένοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον κ. Δήμαρχο, συνεχίζουμε την προσπάθεια ταυτόχρονα με την συλλογή νέων υπογραφών που την επικυρώνει.

(Όλη η συζήτηση για το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας περιέχεται στα video 6,7,8 και 9 της διεύθυνσης https://www.aeginaportal.gr/aftodioikitika/dimotiko-simboulio/16239-synedriasi-dimotikoy-symvouliou-21is-dekemvriou-2015.html


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png