Επιστολή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας προς τον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα προβλήματα στα σχολεία της Αίγινας.

Κύριε Υπουργέ
Στα σχολεία του νησιού μας παρά την  κάλυψη αρκετών  κενών, το εκπαιδευτικό πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει, με ελλείψεις  στα Γυμνάσια ,τα Λύκεια, τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του νησιού. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται  σε  όλα τα ολοήμερα ( που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους),  αλλά και στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και που τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται και  υπολειτουργεί. Αν θεωρούμε όλοι, σαν πολίτες αλλά και σαν κυβέρνηση, άμεσες προτεραιότητες μιας χώρας την  Παιδεία και την Υγεία, πρέπει άμεσα:  
* Να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί που λείπουν από τα σχολεία του νησιού μας (4 καθηγητές  γενικής εκπαίδευσης και 3 τμήματος ένταξης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 5 δάσκαλοι για τα ολοήμερα σχολεία, 2 καθηγητές ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ Δημοτικά σχολεία, 2 δάσκαλοι για τμήματα ένταξης, 5 δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη, καθώς  και 3 Νηπιαγωγοί).
* Να διοριστεί νηπιαγωγός στο Νηπιαγωγείο Αλώνων που παραμένει ακόμη κλειστό.
* Να ανοίξει το Νηπιαγωγείο  Αγίων που πληροί όλες τις  προϋποθέσεις  (9 μαθητές) και να πάψει η ταλαιπωρία μαθητών και γονέων, με τη μετακίνησή τους  στα γειτονικά νηπιαγωγεία.
* Οι τοποθετήσεις αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες να γίνονται μόνο με αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων ( ΠΥΣΠΕ,ΠΥΣΔΕ) και όχι  από του Δν/τές Εκπαίδευσης.
* Οι εγγραφές στα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών σχολείων  να αφορούν μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται, γιατί με την ελεύθερη εγγραφή, ο αριθμός των μαθητών στα περισσότερα τμήματα ξεπερνάει τους 50 και η λειτουργία τους με ένα εκπαιδευτικό είναι δύσκολη ως επικίνδυνη.
*  Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε Παιδεία. Να αυξηθούν τα ποσά χρηματοδότησης για την Παιδεία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png