Σεμινάρια για θέματα καλλιέργειας του φιστικιού από τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο κύκλος των σεμιναρίων που είχε προγραμματίσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας, για θέματα που αφορούν την καλλιέργεια της φιστικιάς. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Νίκος Αλυφαντής, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 7ης Γιορτής Φιστικιού κύριος Γιώργος Καλόφωνος, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού κύριος Θοδωρής Αγγελόπουλος.
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αναπτύχθηκαν θέματα καλλιέργειας της φιστικιάς, η χρήση των παραγώγων αποφλοίωσης φιστικιάς στις καλλιέργειες, οι επιπτώσεις του νερού άρδευσης στην καλλιέργεια και στο έδαφος.

Ο Δρ. Βίκτωρ Καββαδίας από το Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, παρουσίασε την εισήγησή του που είχε θέμα: "Αξιοποίηση παραπροϊόντων κατεργασίας κελυφωτών φιστικιών σε άλλες καλλιέργειες. Αποτελέσματα του ερευνητικού Μεσογειακού έργου ARIDWASTE". Ο Δρ. Μιχάλης Καμινιάρης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την εισήγησή του που είχε θέμα: "Βιολογική και χημική αντιμετώπιση αφλατοξινών σε κελυφωτά φιστίκια".

Επίσης από την Δρ. Μαρία Ντούλα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, αναπτύχθηκε το θέμα: "Οι επιπτώσεις στο έδαφος από την καλλιέργεια κελυφωτού φυστικιού στην Αίγινα σε σχέση με άλλες ελληνικές περιοχές όπου καλλιεργείται κελυφωτό φυστίκι. Προτάσεις προστασίας και βελτίωσης. Έργο LIFE AgroStrat". Τέλος έγινε ενημέρωση  από εκπρόσωπο του Οργανισμού ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, για την ημερομηνία έναρξης στην Αίγινα, του προγράμματος κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση Φαρμάκων και χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ΟΧΓΦ.

Τα σεμινάρια έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος της 7ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png