Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για τη νέα σχολική χρονιά.

Δελτίο Τύπου.
Το ξεκίνημα της καινούργιας σχολικής χρονιάς βρίσκει την εκπαίδευση σε τραγική κατάσταση  σε σχέση με την αναγκαία στελέχωση σε διδακτικό προσωπικό. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπολογίζονται σε πάνω από 20.000 εκπαιδευτικούς. Σε καμιά περίπτωση δεν προκειται να έρθουν δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και σε αρκετό χρονικό διάστημα μετά από αυτές. Δεν είναι μόνο οι λανθασμένες πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας για την κατάθεση των αιτήσεων των αναπληρωτών μέχρι 11/9 ούτε η αναστολή των προσλήψεων σε προεκλογική περίοδο που καθυστερούν τη στελέχωση των σχολείων από το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό. Ενδεικτικό της τραγικότητας της κατάστασης είναι ότι ζητούνται από Διευθύνσεις Π.Ε εθελοντές εκπαιδευτικοί για ν' ανοίξουν τα σχολεία την ημέρα του αγιασμού ή γίνεται αναστολή της λειτουργίας των Ολοημέρων νηπιαγωγείων για να μπορέσει να λειτουργήσει το κανονικό πρόγραμμα. Σε νηπιαγωγεία της περιοχής του Συλλόγου μας , όπως το Νηπιαγωγείο Γαλατά , πραγματοποιήθηκε, με ευθύνη της Διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά, κλήρωση για τη μεταφορά προνηπίων σε άλλα σχολεία της περιοχής έτσι να αποφευχθεί η πρόσληψη παραπάνω εκπαιδευτικών.

Είναι η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια , η πολιτική του μνημονιακού κανιβαλισμού και βρίσκει τη συνέχεια της στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου που υπογράφτηκε από την απελθούσα κυβέρνηση και ψηφίστηκε στη Βουλή από όλα τα κόμματα του νεοφιλελεύθερου -μνημονιακού τόξου. Στην εκπαίδευση δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τρία τελευταία χρόνια ούτε ένας μόνιμος διορισμός ενώ είναι μεγάλος ο  αριθμός των εκπαιδευτικών που εξαναγκάζονται ν' αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία εξαιτίας των εξαιρετιά αρνητικών εξελίξεων στο συνταξιοδοτικό. Είναι λοιπόν επόμενο κάποια στιγμή να φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Όλες οι μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε βασικά κοινωνικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση , βάζοντας τα συμφέροντα των δανειστών και των εγχώριων τοκογλύφων (συστημικές τράπεζες) πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στην περιοχή του Αργοσαρωνικού ο αριθμός των κενών είναι υπερβολικά μεγάλος. Συνολικά περισσότεροι από 125 εκπαιδευτικοί θα λείπουν από τα σχολεία την ημέρα του αγιασμού αλλά  και το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα τα κενά είναι : Δάσκαλοι 53 , Νηπιαγωγοί 17 , Αγγλικών 12, Γυμναστές 12 , Πληροφορικής 5 , Μουσικής 5, Θεατρικής Αγωγής 4 , Καλλιτεχνικών 5.  

Καλούμε τους γονείς των μαθητών μας να συμπαραταχθούν μαζί μας και να κινητοποιηθούμε ολοι μαζί, δάσκαλοι γονείς και τοπικές κοινωνίες για να καλυφθούν τα κενά και ν' αποτρέψουν τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε διδακτικό προσωπικό σε όλη την εκπαίδευση. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας σταθεροί και μόνιμοι διορισμοί.
Κανονική εγγραφή και  φοίτηση όλων των προνηπίων στο νηπιαγωγείο. Κανένα προνήπιο έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Ν' ανακληθεί η κλήρωση για τη μεταφορά των προνηπίων  στο Νηπιαγωγείο Γαλατά και να μην γίνει σε κανένα άλλο νηπιαγωγείο.


                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
            Ο                                                                                                    Η
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                           ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png