Σύλλογος Φίλων Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας. Στη μνήμη Σοφίας Γιαννακοπούλου

Μεγάλη  θλίψη προκάλεσε  στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και στα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου των Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας ο αιφνίδιος θάνατος  της  Σοφίας Γιαννακοπούλου.

Η αείμνηστη Σοφία Γιαννακοπούλου υπήρξε αγαπημένη μαθήτρια της Γωγώς Κουλικούρδη στα μαθητικά της χρόνια στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίου Ιωσήφ (Saint Joseph). Μετά τις σπουδές της δίδαξε σαν Καθηγήτρια Φιλολογίας στο ίδιο σχολείο από όπου συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό της Λυκειάρχου.

Όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξε με τη Γωγώ Κουλικούρδη εκτός από συναδελφική και σχέση εκτίμησης, φιλίας και αγάπης. Μετά το θάνατο της αείμνηστης Γωγώς ο Σύλλογος Φίλων με την Επιμέλεια της Σοφίας  Γιαννακοπούλου ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου της Γωγώς:

Αίγινα ΙΙΙ, Τοπογραφικά και ιστορικά στοιχεία για τη νεότερη πόλη (1800-1828)

H έκδοση του βιβλίου έγινε στην Αθήνα το 2006 με τη φροντίδα της Σοφίας Γιαννακοπούλου από τις εκδόσεις Πέτρα.

Το Μάιο του 2015 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Φίλων η Σοφία Γιαννακοπούλου προτάθηκε για επίτιμο μέλος του Συλλόγου και εξελέγη παμψηφεί.  

Πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος Φίλων Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου και η Αίγινα γενικότερα, οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αείμνηστη Σοφία Γιαννακοπούλου που κατάφερε να επιμεληθεί και  να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο ώστε, να έχουμε σήμερα στα χέρια μας χάριν σ΄αυτήν έναν ανεκτίμητο θησαυρό πληροφοριών όπως το βιβλίο της Γεωργίας Κουλικούρδη Αίγινα ΙΙI.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png