Το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Συλλόγου Αργοσαρωνικού για το δημοψήφισμα.

Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Συλλόγου Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Εκπαιδευτικέ, εργαζόμενε
Σε καλούμε να ξεπεράσεις τους φόβους που σου καλλιεργούν ή Ε.Ε. η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος και να απορρίψουμε από κοινού τα ψευτοδιλήμματα του κάλπικου δημοψηφίσματος. Αυτό το «δημοψήφισμα» εντάσσεται στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης(απόφαση υπουργικού συμβούλιου για την διενέργεια δημοψηφίσματος) και όπως οι ίδιοι παραδέχονται: ¨το δημοψήφισμα είναι συνέχιση της διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα» ( Κατρούγκαλος) και « το όχι θα εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα συμφωνία που θα ακολουθήσει» ( Βούτσης)
Το ΝΑΙ και τις συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας εδώ και 5 χρόνια, αλλά και τώρα η κυβέρνηση εξακολουθεί να συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και των 500 εφαρμοστικών νόμων.
Το δίλημμα του «δημοψηφίσματος» για συμφωνία- μνημόνιο με την πρόταση της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ή συμφωνία-μνημόνιο  με βάση την πρόταση των Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.,Ε.Κ.Τ (δανειστών) είναι στην πράξη άνευ σημασίας για τον Λαό. Η μια πρόταση περιέχει αντιλαϊκά  μέτρα 8 δις ευρώ και η άλλη 9 δις ευρώ. Δηλαδή ζητάνε από το λαό να διαλέξει με ποιον τρόπο προτιμάει να πεθάνει.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι  η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος!
Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα το μεταφράσει σαν έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 48+8 σελίδων, που σημαίνει νέα δεινά  για το λαό.
Από την άλλη το ΝΑΙ  θα μεταφραστεί στην πάση θυσία παραμονή στο ευρώ
Και οι δυο προτάσεις χωρίς περιστροφές οδηγούν στο ΝΑΙ στην Ε.Ε. της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που στηρίζει την εξουσία του κεφαλαίου πάνω στους λαούς, με ό,τι αυτό σημαίνει.
Γίνεται επίσης σαφές ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου που αφήνει στο απυρόβλητο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.
Για τους παραπάνω λόγους  οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι  πρέπει:
·  Να αποκαλύψουν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκπροσώπων της μέσα και έξω από την χώρα.
·  Να πουν ΟΧΙ στα μισόλογα και τις θολές επιλογές που όλα δείχνουν που οδηγούν.
·  Να πουν ΟΧΙ στις προτάσεις της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. αλλά και ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο- συμφωνία της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το  ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!
Καλούμε τους εργαζόμενους για οργάνωση της πάλης:
·       για το ξήλωμα του αντεργατικού, αντιλαϊκού πλαισίου, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
·       για την διεκδίκηση όλων όσων έχασαν στην περίοδο της κρίσης, για ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png