Συνεχίζονται οι διαλέξεις από τον "Κύκλο της Αίγινας".

Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/6/2015 στο θερμοπώλιον ‘η Παναγίτσα’ η διάλεξη «Η γλώσσα στην πολιτική και η πολιτική της γλώσσας», με εισηγήτρια την φιλόλογο, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και πρόεδρο του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) κα Α. Τόλια. Η κα Α. Τόλια μίλησε για την σύμπηξη διανοίας και λόγου που χαρακτηρίζει την ελληνική γλώσσα, ενώ εμπεριστατωμένα κατέδειξε την περίτεχνη ασημαντότητα του νεοελληνικού πολιτικού λόγου , τον καιροσκοπισμό και την περιπλοκότητά του, που αποκλείουν τον γνήσιο πολιτικό διάλογο και καθηλώνουν τον πολίτη άναυδο και ανήμπορο.

O εκπεσμός της ελληνικής γλώσσας, γλώσσα η οποία αποτέλεσε το εργαλείο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας, συντελεί στον εκφυλισμό της ιδιότητας του πολίτη και την απώλεια των πολιτικών ελληνικών ιδεωδών. Ζωηρή ήταν η συμμετοχή του ακροατηρίου. Την διάλεξη παρακολούθησε ο δήμαρχος της Αίγινας, κ. Δ. Μούρτζης και η δημοτική σύμβουλος κα Κ. Σαλπέα. Παρέστησαν μέλη των Δ.Σ. του ‘Συλλόγου Γυναικών Αίγινας’ και του ‘Συλλόγου Φίλων της Αίγινας’.

Ευχαριστούμε τους φίλους που υποστήριξαν με τις συνεισφορές τους την διάλεξη: το Μουσείο Χρήστου Καπράλου, το ζαχαροπλαστείο ‘Αιάκειον’, το βιβλιοπωλείο ‘Λυχνάρι’, την ταβέρνα ‘ο Σκοτάδης’, την ΚΕΔΑ, καθώς και το φιλόξενο θερμοπώλιο και τον ηλεκτρολόγο Χ. Νεστορίδη. Την διάλεξη μπορείτε να παρακολουθήσετε στην διεύθυνση youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ZUQJRemoUjg&feature=youtu.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png