Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για την Εργατική Πρωτομαγιά 2015.

Περισσότερα  από  εκατόν τριάντα χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Σικάγο  και  περίπου ογδόντα από τον ηρωικό Μάη του 36 , στη Θεσσαλονίκη το ρολόι της ιστορίας σήμερα  μοιάζει να βρίσκεται πίσω απ' αυτές τις εποχές. Εδώ και δυο δεκαετίες , μετά το περίφημο τέλος της ιστορίας , η πραγματικότητα έδειξε ότι μπήκαμε σε μια καινούργια εποχή , μια εποχή που η κεφαλαιοκρατική βαρβαρότητα κυριαρχεί απόλυτα , χωρίς προσχήματα, χωρίς την ανάγκη συμβιβασμών ή παραχωρήσεων, όπως γίνονταν παλιότερα. Με τη μανιώδη επίθεση του κεφαλαίου κατεδαφίζονται θεμελιώδη δικαιώματα που καταχτήθηκαν με τους σκληρούς αγώνες του εργατικού κινήματος και και κυρίως με το αίμα των εργατών. Η αγορά και το καπιταλιστικό κέρδος μπαίνουν πάνω από κάθε κοινωνική ανάγκη.

H επίθεση του κεφαλαίου εδώ και πέντε χρόνια με όπλο το χρέος, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις  έχει προκαλέσει στη χώρα και στο λαό τόση κοινωνική καταστροφή που ανάλογή της μόνο σε περίοδο πολέμου μπορεί να συμβεί. Από το 2008 και  μετά έχει χαθεί το  25% του ΑΕΠ. Το νεοφιλελεύθερο ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει λεηλατήσει τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια σε συνεργασία με το ελληνικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς και μιντιακούς του εκφραστές. Μετά τη συντριπτική ήττα των μνημονιακών κομμάτων στις εκλογές της 25ης Γενάρη οι δανειστές με τη στήριξη του εγχώριου μνημονιακού μπλοκ προωθούν την οικονομική ασφυξία - στραγγαλσμό της χώρας προκειμένου ν' αναγκάσουν  τη νέα κυβέρνηση να συρθεί στο δρόμο των προηγούμενων μνημονιακών , υπογράφοντας καινούργιο , τρίτο , μνημόνιο. Είναι φανερό ότι οι επιλογές της Ε.Ε και της δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοκρατία και πολύ περισσότερο με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πίσω από έναν δημοκρατικό μανδύα οι περίφημοι ευρωπαϊκοί θεσμοί λειτουργούν ως μηχανισμοί κοινοβυλευτικού ολοκληρωτισμού , προωθώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και προπαντός του γερμανικού κεφαλαίου.  

Δεν υπάρχει  άλλος  δρόμος  από τη συνέχιση του αγώνα και την ενεργή παρουσία του λαού στο πολιτικό σκηνικό και τις εξελίξεις για την απαλλαγή από το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας , για την επανάκτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Καλούμε τους συναδέλφους και το λαό του νησιού να πλαισιώσουν με την παρουσία τους όποιες συγκεντρώσεις και εκδλώσεις γίνουν εδώ και στην Αθήνα τη μέρα της Πρωτομαγιάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png