Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Η δημόσια υγεία είναι κοινωνική ανάγκη.

Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Δελτίο Τύπου.
Το τελευταίο θλιβερό συμβάν όπου απέπνευσε υπερήλικας συνδημότης μας καταμεσίς του δρόμου το Σάββατο 25/4 αβοήθητος, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο του Κ. Υ. Αίγινας ελλείψει οδηγού, επανέφερε δραματικά την πιεστική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νησί μας. Και, κατεδείχθη με λυπηρότατο τρόπο πως, οι φιλότιμες προσπάθειες –σε βαθμό αυταπάρνησης- του προσωπικού του Κ.Υ. δεν επαρκούν όταν υπάρχει τέτοια και τόση υστέρηση στις υποδομές του.
Ελπίζοντας πως συνειδητοποιούμε ότι, έως ότου "πληρώσει το κεφάλαιο" ή "καταργηθεί το αδηφάγο κράτος" και "αναλάβουν" είτε ο λαός είτε οι ιδιώτες, αμφότεροι καθαγιασμένοι ιδεοληπτικά από τα αντίστοιχα κόμματα, υποχρεούμαστε να συνδεθούμε με την αφόρητη πτωχευτική δημοσιονομική πραγματικότητα και να δούμε πώς την αντιμετωπίζουμε:
      1.Εφόσον ήδη υπάρχουν εθελοντές οδηγοί ασθενοφόρου στο Κ.Υ. προφανώς πρέπει πρωτίστως να στελεχώνουν τις βάρδιες αυξημένου φόρτου που είναι το κάθε Σ/Κ στην Αίγινα.
     2.Να δοθεί εμπράγματο αντάλλαγμα σε όσους εθελοντές οδηγούς προστρέξουν στο Κ.Υ. με χορηγίες από μεγάλες εταιρίες (π.χ. δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια) που να εξασφαλίσουν  ο δήμος και άλλοι συλλογικοί φορείς.
     3.Υπενθυμίζουμε την από 17/4/2015 κατατεθείσα πρότασή μας στην επιτροπή Υγείας του Δήμου μας για την άμεση κτήση πλωτού ταχυπλόου ασθενοφόρου, δημοτικής κοινωφελούς πολυμετοχικής συνεργατικής εταιρίας λαϊκής βάσης.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από κανένα παρά μόνο από τις δικές μας δυνάμεις.
 
Στην Αίγινα 27/4/2015


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png