Προτάσεις της ΟΠΑΕΠ προς την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας.

Η επιστολή με τις προτάσεις της ΟΠΑΕΠ προς την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας, που επιδόθηκε λίγο πριν την έναρξή της συνεδρίασης.

Κύριε δήμαρχε, κύριοι σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι.

Ανταποκρινόμενοι στην προσωπική πρόσκλησή μου στη σημερινή συνεδρίαση, από την πλευρά της Ομάδας Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική ( ΟΠΑΕΠ ), παρακαλώ λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες προτάσεις, που έχουμε επεξεργαστεί, συνεκτιμώντας την τρέχουσα δημοσιονομική δυσπραγία της πατρίδας μας και τη δεδομένη δυσχέρεια του δημοτικού ισολογισμού:
 
1) Είναι γνωστές και ιεραρχικά επισημασμένες και γνωστοποιημένες οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα υποδομής του κυριότερου φορέα Υγείας στο νησί μας, που είναι το δημόσιο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Εκεί όπου με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών και την ακάματη εργασία των νοσηλευτριών, αντιμετωπίζεται ο μεγάλος φόρτος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ο Δήμος μας προς το κοινό συμφέρον προφανώς συμπαρατάσσεται στις εύλογες διεκδικήσεις έναντι της κεντρικής κυβέρνησης και στέκεται αρωγός και ευγνώμων σε όποιες θετικές κυβερνητικές αποφάσεις ή πρωτοβουλίες.
2) Στους χαλεπότατους όμως καιρούς που διανύουμε και ενόψει μάλιστα του κανονικά αναμενόμενου θερινού μεγάλου κύματος επισκεπτών και παραθεριστών, ας αναλογιστούμε την περίπτωση να εκδηλωθεί, έστω σε περιορισμένη διάρκεια και με οποιαδήποτε μορφή, διακοπή της ταμειακής ρευστότητας στην χώρα μας. Τότε θα βρεθούμε ίσως αντιμέτωποι με την έλλειψη υλικών άμεσης ανάγκης και περιορισμό στη διακομιδή ασθενών. Προτείνουμε λοιπόν αφενός να γίνει έλεγχος αποθεμάτων στο Κ.Υ. Α. και εκτίμηση και κάλυψη των αναγκών του για το "τουριστικό" τρίμηνο και αφετέρου, να εκτιμηθούν και εξασφαλισθούν από το δήμο μας, οι ελάχιστες απαιτούμενες ποσότητες καυσίμων για τη διακομιδή βαρέων περιστατικών ασθενών.
3) Από χρόνια ( ήδη από το 2012 ) έχουμε παρουσιάσει την πρόταση να συσταθεί εταιρεία λαϊκής βάσης, πολυσυμμετοχική, οιασδήποτε μορφής, για την αγορά και εν συνεχεία λειτουργία σε 24ωρη βάση και συντήρησή του, ενός ταχυπλόου μετατρέψιμου σε ασθενοφόρο. Να αποκτήσει το νησί μας δηλαδή δημοτικό θαλάσσιο ασθενοφόρο που εξασφαλισμένα σε κάθε περίπτωση θα διακομίζει δωρεάν τα έκτακτα περιστατικά. Το εκτιμώμενο κόστος αυτής της επένδυσης είναι της τάξεως των πενήντα χιλιάδων ( 50.000 ) ευρώ, τα δε ετήσια έξοδα χειριστή 24ωρης υπηρεσίας και ετήσιας συντήρησης είναι της τάξεως των είκοσι χιλιάδων ( 20. 000 ) ευρώ. Προτείνουμε δε να καλυφθούν εφάπαξ αλλά και περιοδικώς με αναλογική συμμετοχή των κατοίκων του νησιού μέσω των λογαριασμών ύδρευσης και αναλόγως της αξίας εκάστης κατοικίας αλλά και της φοροδοτικής ικανότητας των δημοτών. Η όλη αυτή πρόταση φρονούμε πως μπορεί να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να αποφασισθεί με δημοψήφισμα που προβλέπει ο "Καλλικράτης". Παράλληλα να συντρέξει και αναζήτηση ακόμη και μεγάλων ιδιωτών χορηγών που δεν εκτιμούμε ως απίθανο να καλύψουν ολοσχερώς το όλον έργο.
 
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και είμαστε στη διάθεσή σας για επεξηγήσεις και απαιτούμενη έρευνα και μελέτη.
Για την ΟΠΑΕΠ
Π. ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΑΔΗ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png