Tο Νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος" διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά ενός έργου του Γλύπτη της Αίγινας David Kennedy.


Tο Νοσοκομείο Αιγίνης «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» διοργανώνει  ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ ενός έργου του Γλύπτη της Αίγινας DAVID KENNEDY με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του (23 Φεβρουαρίου 2014).

Το έργο δώρησε στο Ίδρυμα η σύζυγος του εκλιπόντος σύμφωνα με την επιθυμία  του να εκποιηθεί τούτο προς στήριξη του Νοσοκομείου μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη και ευχαρίστησή του για την ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα με την οποία τον περιέθαλψε το Προσωπικό του Ιδρύματος κατά τη νοσηλεία του σ’ αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια για τη Δωρεά  και εις μνήμη του σταχυολογούμε από το Διαδίκτυο στοιχεία από τη ζωή και το έργο του.
Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1931 σε αστική οικογένεια, τον τρόπο ζωής της οποίας γρήγορα απαρνήθηκε. Το 1948 βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία, όπου σπούδασε ξένες γλώσσες, ενώ, μετά από περιπλάνηση σε επαγγέλματα, αφιερώθηκε το 1956 στη ζωγραφική. Το 1963 ήρθε στην Αθήνα και μαγεύτηκε από την Πλάκα, όπου έζησε μέχρι το 1971. Στην Ελλάδα βρήκε τη γη της επαγγελίας του.

Λατρεύει τη γλώσσα, τους κατοίκους, την ιστορία και την ιδιοσυγκρασία τους. Το ΄72 μετακομίζει στην Αίγινα όπου γνωρίζει τη δεύτερη σύζυγο και παντοτινή του σύντροφο, τη Μάγια. Η γη της επαγγελίας έχει μετουσιωθεί σε έναν προσωπικό χωροχρόνο: φως, θάλασσα, ελιές, πετεινά και κατσίκια, σαν ένα τεράστιο εργαστήρι φτιαγμένο από τα χέρια του, που πάνω από τη γυάλινη τζαμαρία γράφει «ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρά». Αυτάρκης και ασκητικός αποκόπτεται από κάθε επαφή με τη σύγχυση του έξω κόσμου. Απομονωμένος στο κτήμα, στο Σφεντούρι, έμεινε περισσότερη από τη μισή του ζωή, χυτεύοντας μόνος τα γλυπτά του σε χαλκό, ζώντας την ομορφιά, που είναι τόσο μεγάλη «που πολλές φορές σε πληγώνει». Τα έργα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο, γλυπτά, πίνακες, απίστευτες κατασκευές.

Σχεδόν "άυλος", το βλέμμα του ευγενικό με ματιά μικρού παιδιού που εξακολουθεί να ανακαλύπτει τον κόσμο. Απλός, καθαρός, έχει την πολυτέλεια να είναι όσο ευαίσθητος αισθάνεται.
Σου δίνει την αίσθηση ότι υπάρχει, γιατί υπάρχουν τα έργα του ή το αντίστροφο

 
*Λαχνοί διατίθενται:
1. στη Γραμματεία του Νοσοκομείου,
2. στο Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι,
3. στο Φωτογραφείο της κ. Κουνάδη Ειρήνης
4. στους Ιερούς Ναούς του νησιού μας.
 
Από τη Δ/νση


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png