Ίδρυση Συλλόγου "Φίλοι Φιστίκι Φεστ: Με στόχο το στρατηγικό σχεδιασμό για το 2015 - 2020.

Δελτίο Τύπου.
Περισσότεροι από 40 φίλοι του Aegina Fistiki Fest συνυπέγραψαν το Σάββατο 29 Μαρτίου την ιδρυτική πράξη και το σχέδιο καταστατικού του Συλλόγου «Φίλοι Φιστίκι Φεστ», στην ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Δημοτικού Σχολείου.

Ανάμεσά τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αργοσαρωνικού κ. Δημήτρης Κατσικάρης που ήρθε στην Αίγινα για να είναι και αυτός ένα από τα ιδρυτικά μέλη του νέου Συλλόγου. Το παρόν έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος και πρώτος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ενώ υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη, ο πρώην πρ. Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Πετρίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Οικονόμου, ο πρόεδρος τη Ένωσης Επαγγελματιών – Εμπόρων Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Νίκος Αλυφαντής, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών κ. Νίκος Σταμπουλής, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και πρώην πρόεδρος της Οργ. Επιτροπής κα Φλώρα Αλυφαντή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού κ. Κώστας Γαλάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών κ. HP Coulon, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Πέρδικας κ. Νεκτάριος Κοκόλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Νίκος Κωστάκος και η πρόεδρος της Οργ. Επιτροπής της φετινής διοργάνωσης κα Μαίρη Κουκούλη.

Την παρουσίαση ιδεών και προτάσεων, πάνω στις οποίες ο Σύλλογος μπορεί να αναπτύξει τη δράση του, πραγματοποίησαν οι κ.κ. Στράτος Πανταβός, Κώστας Ντρης, Νίκος Αλυφαντής (από τα ιδρυτικά στελέχη των διοργανώσεων του Fistiki Fest) και η κα Αγγελική Σαΐνη, στέλεχος της Ομάδας Γαστρονομίας Αίγινας.

Ο κ. Πανταβός παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό, ξεκινώντας από το 2008 και την ημερίδα «Βάστα καημένη Φιστικιά», το ταξίδι στο Μπρόντε και την προσπάθεια που κατεβλήθη από την πρώτη Οργανωτική Επιτροπή για να υπάρχει σήμερα το Fistiki Fest. Ο κ. Πανταβός αναφέρθηκε στους σκοπούς του Φεστιβάλ και συμπύκνωσε τις σκέψεις του στις έννοιες «Επιχειρηματικότητα», «Εξωστρέφεια», «ψυχαγωγία», «φαντασία – δημιουργία», «συμμετοχή – εθελοντισμός».
Η κα Σαΐνη έκανε εκτενή αναφορά στους «σημαντικούς διαχρονικούς πυλώνες» του Θεσμού, όπως τους ονόμασε, εννοώντας τις «Τέχνες», την «Παιδική Ψυχαγωγία» και τη «Γαστρονομία».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου τόνισε ότι οι αγρότες με το φιστίκι βρίσκονται σε έναν διαρκή πόλεμο. «Παλιότερα πολεμάγαμε για να μην πεθάνει το Φιστίκι, τώρα πολεμάμε για να νικήσουμε» είπε ο κ. Αλυφαντής, ενώ με μεγάλη υπερηφάνεια τόνισε ότι μέσα από την αξία που δόθηκε στο φιστίκι εξαιτίας του Φεστιβάλ, ξεκίνησε το μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα «Agrostrat» ύψους 1 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Κώστας Ντρης, αφού κατέγραψε μια σειρά από διαπιστώσεις και λάθη που δεν επέτρεψαν στο Φεστιβάλ να γιγαντωθεί στα επίπεδα που η αρχική Οργανωτική Επιτροπή είχε οραματιστεί, παρουσίασε σειρά προτάσεων και ιδεών για το μέλλον του Θεσμού και συγκεκριμένα:

Την ίδρυση Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας που θα διαχειρίζεται οικονομικά το Φεστιβάλ, την Εκλογή Προέδρου και Οργανωτικής Επιτροπής από την Γενική Συνέλευση των «Φίλων Φιστίκι Φεστ», την λειτουργία σε ετήσια βάση με επαγγελματικά στελέχη, την ανάθεση σημαντικών τομέων του Φεστιβάλ σε επαγγελματίες, την αναζήτηση χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την δημιουργία μακράς διάρκειας συνεργασιών με μεγάλους χορηγούς, την συγγραφή νέου business plan και την δημιουργία στρατηγικού σχεδιασμού για την περίοδο 2015 – 2020, με στόχο ένα μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ, ξακουστό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ακολούθησε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype με το νησί των Σπετσών, όπου ο κ. Φίλιππος Δεμερτζής Μπούμπουλης παρουσίασε την επιτυχία του Φεστιβάλ Μπουμπουλίνας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί 100% για μια τετραετία από τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «αυτό που κάνετε σήμερα είναι αυτό που έπρεπε να γίνει. Το Φεστιβάλ είναι μια μικρογραφία της Αίγινας. Ενώνει τον τουρισμό, τους αγρότες, το προϊόν, τα πάντα μέσα του. Ο Σύλλογος θα δώσει νέα ώθηση στο Fistiki Fest. Θα ανθίσουν όλα τα λουλούδια. Ήθελα να είμαι κοντά σας σήμερα, ήρθα στην Αίγινα, μόνο για να συνυπογράψω την ίδρυση αυτού του Συλλόγου».
Ο πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης στον χαιρετισμό του, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας τέτοιος φορέας, τόνισε ότι «πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του Δήμου, όπως την κέρδισε ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού» και μίλησε για την ανάγκη διαφάνειας. Ο κ. Πετρίτης, μιλώντας θεσμικά όπως είπε, ανέφερε ότι πριν δύο χρόνια, η υπόθεση ενός Συλλόγου Φίλων και η ίδρυση Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, απασχόλησε την Δημοτική Αρχή. Τέλος, τόσο η πρώην πρόεδρος κα Φλώρα Αλυφαντή, όσο και η νυν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Μαίρη Κουκούλη, δήλωσαν την στήριξή τους στο νέο Συλλογικό Φορέα.

Τέλος, παρουσιάστηκε σχέδιο καταστατικού το οποίο θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο για να εγκριθεί και επισήμως ο νέος Σύλλογος. Για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε από την Συνέλευση η δημιουργία μιας τριμελούς Επιτροπής αποτελούμενης από τους κ.κ. Πανταβό, Σαΐνη και Αλυφαντή Ν. για τον συντονισμό των ενεργειών ίδρυσης του Συλλόγου.
Για τον υπό ίδρυση Σύλλογο
Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png