Ανακοίνωση Τύπου από εκδήλωση "Δυνατότητες κοινής πολιτικής Ελλάδας - Κύπρου", από την "ομάδα πολιτών Αίγινας για την ελληνική πολιτική".

Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιήθηκε στις 23/3 στην Αίγινα ( κιν/φος ΤΙΤΙΝΑ ) η εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα μας με τίτλο: δυνατότητες κοινής πολιτικής Ελλάδας-Κύπρου, με ευρεία παρουσία Αιγινητών αλλά και επισκεπτών από την Αθήνα.

 Οι δύο εισηγητές πανεπιστημιακοί καθηγητές κκ Ήφαιστος Π. και Μάζης Ι. παρουσίασαν εκτενώς πολιτικά, ιστορικά, οικονομικά-ενεργειακά στοιχεία και δεδομένα που έχουν διαμορφώσει και επηρεάζουν τις εξελίξεις στην περιοχή και τις πατρίδες μας Ελλάδα και Κύπρο.

 Από το κοινό εκδηλώθηκαν πλήθος ερωτημάτων που εξέφραζαν τόσο την αγωνία όσο και την δυσφορία για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στις δύο χώρες του ελληνισμού.

 Χωρίς να υπάρξει καταληκτική ολοκλήρωση για το “δέον γενέσθαι” σε Ελλάδα και Κύπρο, από όλους εκφράστηκε η ανάγκη να υπάρξει κοινή πολιτική και από ορισμένους πολίτες τονίστηκε η σημασία άσκησης τακτικής και θεσμικής διυπουργικής συνεργασίας, η αποκατάσταση γεωπολιτικής ενότητας στον ελληνικό χώρο. Δεν τονίστηκε επαρκώς η βαρύτητα κοινής πολιτικής για τις ελληνικές ΑΟΖ.

 Άπαντες οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την θέλησή τους για την διοργάνωση νέων τέτοιων πολιτικών-ενημερωτικών εκδηλώσεων, πράγμα που η ομάδα μας έχει ήδη δρομολογήσει και με τη συμπαράσταση και συμμετοχή νέων φίλων και μελών πρόκειται να υλοποιήσει.
Αίγινα 25/3 /2014


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png