Τρίωρη στάση εργασίας από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. - Ψήφισμα.

Δελτίο Τύπου.
Τρίωρη στάση εργασίας από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. - Ψήφισμα.
Σε έκφραση συμπαράστασης στη συνάδελφο Ιφιγένεια Γεωργάλα για την άδικη πειθαρχική της δίωξη και με αφορμή την εκδικαση της υπόθεσης στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας ο Σύλλογος Δ/Ν νησιών Αργοσαρωνικού  κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας απο  11π.μ - 12μ.μ.

Ζητάμε την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία και την άμεση επιστοφή της στο σχολείο.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ   
Ο                             Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ          ΣΤ. ΛΑΓΙΑΚΟΥ                   

                                                     Αίγινα,  Φεβρουάριος 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

   Εκδικάζεται την Τρίτη 11/02/2014 στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας η υπόθεση της συναδέλφου μας  Ιφιγένειας Γεωργάλα, που έχει τεθεί σε αργία από τον προηγούμενο Οκτώβριο με  απόφαση που  υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Η φιλόλογος ήταν αποσπασμένη για το σχολικό έτος 2012 -2013 στο Ιστορικό Αρχείο του νησιού, το οποίο η κεντρική Διεύθυνση Αρχείων αποφάσισε  να μεταφερθεί στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος.

Δεδομένου ότι  η απόσπαση της συναδέλφου έληγε, δεν είχε υποβάλλει αίτηση ανανέωσης  και θα επέστρεφε στην οργανική της θέση, (άρα δεν θα ήταν δυνατό να λάβει την κανονική της άδεια σε μεταγενέστερη ημερομηνία), υπέβαλε αίτηση για την άδειά της. Επειδή η αίτηση συνέπεσε με την οριστική και αιφνιδιαστική απόφαση για τη μεταφορά του Αρχείου, για την οποία η συνάδελφος ενημερώθηκε προφορικώς μόλις πέντε ημέρες πριν την πραγματοποίησή της, παραπέμπεται στο πειθαρχικό και  τίθεται σε αργία με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος! Μόνο και μόνο γιατί ζήτησε την κανονική της άδεια!

Ο παραλογισμός συνεχίζεται με την κατηγορία της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας. Η συνάδελφος εγκαλείται επειδή την καθορισμένη μέρα της μεταφοράς του Αρχείου, με την προϊσταμένη της διευθύντρια απούσα, δεν γνώριζε αν υπάρχει και δεν κατάφερε να βρει δεύτερο κλειδαρά να προσέλθει για ν’ ανοίξει την πόρτα του Αρχείου. Να σημειωθεί  ότι ο πρώτος επαγγελματίας στον οποίο απευθύνθηκε, αρνήθηκε να μεταβεί στο Αρχείο και ότι ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει δεύτερος κλειδαράς στην πόλη της Αίγινας!

Θεωρούμε κατάφωρα άδικη την αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε για τη συνάδελφο, όταν μάλιστα μετά την απόρριψη της αίτησής της για άδεια, προσήλθε κανονικά στην υπηρεσία της.  Διεκπεραίωσε όλες τις σχετικές εργασίες για τη μεταφορά του αρχείου με εργασία πολλών ωρών -και μετά τη λήξη του εργασιακού της ωραρίου-  και στην πραγματικότητα έχασε 2 ημέρες άδειας από τις 25 που δικαιούται ως αποσπασμένη.  Οι κατηγορίες που της αποδίδονται μοιάζουν ανεξήγητα εκδικητικές, διαμορφώνουν δε μια εικόνα που δεν συνάδει καθόλου με το ήθος και την προσωπικότητα της κ. Γεωργάλα.  

Αρνούμαστε να δεχθούμε ότι το δικαίωμα της άδειας αποτελεί παράβαση καθήκοντος.  Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, αν είναι άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας το ότι η συνάδελφος « δεν βρήκε κλειδαρά». Αρνούμαστε να δεχθούμε την τρομοκράτησή της, που προστίθεται στην γενικότερη εργασιακή και κοινωνική απαξίωση εκπαιδευτικών κι αναρωτιόμαστε:  Μήπως οι πειθαρχικές διαδικασίες λειτουργούν για την παραγωγή απολύσεων στο δημόσιο;  Σε ποιο βωμό και για ποια αιτία καλείται να θυσιαστεί  η Ιφιγένεια;

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιφιγένεια Γεωργάλα. Θεωρούμε άδικη και απαράδεκτη την πειθαρχική της δίωξη και ζητάμε την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΑΣ  
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΑΓΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png