Απολογισμός της δράσης "Οι πολίτες της Αίγινας αγαπάνε την Αίγινα"

Από τον κύριο Άλκη Μπάλια λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, που αφορά τον απολογισμό της δράσης: "Οι πολίτες της Αίγινας αγαπάνε την Αίγινα".

Με την ανακοίνωση της προσπάθειας στο aeginaportal, πολλές-οί ενδιαφέρθηκαν για την συμμετοχή τους σ’ αυτήν και είναι απόδειξη όχι μόνον της ευαισθησίας αλλά και του ενδιαφέροντος και της ενόχλησης των πολιτών για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί με την συσσώρευση απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους-δρόμους, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η διαδικασία μεταφοράς και απόθεσης είναι γραφειοκρατικά περίπλοκη και αναγκαστικά συμμετείχε και ο Δήμος της Αίγινας για την μεταφορά του φορτηγού στον ΧΥΤΑ και την αδειοδότησή του σχετικά.

Ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα που ανοίχθηκε στις 16/8 έκλεισε στις 20/8, ώστε να μην μπορεί πλέον να καταθέτει κάποιος σε αυτόν (για ευνόητους λόγους). Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 2.706,00 € και κατατέθηκαν από τους:
1. κο Ηλία Χρηστάκη 350€
2. Ηotel «Σκορπιός» Σουβάλα 40€
3. « « Σαρωνικός» « 40€
4. « «Έλα Μέσα» « 100€
5. « «Xanthippi» « 100€
6. την κα Άννα Λιγνού 50€
7. τον κο Βασίλη Γρηγοριάδη 100€
8. το Hotel “Barco” Σουβάλα 50€
9. τον κο Κανάκη « 50€
10. την κα Έλλη Κοττορού 50€
11. τον κο Γιώργο Σκαλτσιώτη 200€
12. τον κο Α. Στασινόπουλο 300€
13. την κα Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου 500€
14. τον κο Αριστείδη Γκότση 200€
15. τον κο Γιώργο Καπουτζίδη 100€
16. τον κο Κ. Δασκαλάκη 50€
17. τον κο Νικόλαο Μαλλίρη 150€
18. την κα Όλγα Αρνιακού 30€
19. την κα Σμαράγδα Καρύδη 50€
20. το hotel «Δανάη» 200€
 
(Γνωρίζω και άλλους που θέλησαν να συμμετάσχουν αλλά αποφάσισα να κλείσω στις 20/8 τον λογαριασμό και να μην δεχθώ χρήματα εκτός αυτού).
Χωρίς βέβαια την ζωντανή δύναμη της προσωπικής συμμετοχής των ιδιοκτητών των φορτηγών αυτοκινήτων και των φορτωτών, η προσπάθεια θα ήταν μια τυπική διαδικασία. Και συμμετείχαν προς τιμήν τους (μας) αμισθί, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν κληθεί επανειλημμένα και σε έκτακτες περιστάσεις (και όχι μόνον) από τον Δήμο Αίγινας χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.
 
Αυτοί που κλήθηκαν και συμμετείχαν ήταν οι:
 Μοίρας Γιάννης (φορτηγό και φορτωτής)
 Αριστείδης Λάκκος (φορτωτής)
 Δημήτρης Λούβαρης (φορτηγό)
 Σταμάτης Μεθενίτης (φορτωτής)
 Κώστας Γενίτσαρης (φορτηγό)
 Ρεκλείτης Νεκτάριος (φορτηγό)
 Δημ. Βαρύτης – Κυρ. Αλυφαντής (JCB – 2 μέρες)
 Θωμάς Σάββας (φορτηγό & φορτωτής)
 Αργύρης Μεθενίτης (διάθεση JCB – 8 μέρες)

Συνολικά έγιναν 30 περ. μεταφορές φορτηγών από τους δρόμους και συνολικά (8Χ50 κ.μ) 400 κυβικά μέτρα ή 120 τόνοι απορρίμματα μεταφέρθηκαν από την Αίγινα (και το γκαράζ του Δήμου).

Το κόστος της μεταφοράς ήταν 350 ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ) με ειδικά αδειοδοτημένο φορτηγό (8Χ350 = 2.800€).
Τα παραστατικά των τιμολογίων, των δελτίων αποστολής και των ζυγολογίων, όπως και τα αποδεικτικά των καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα θα δοθούν προς κάθε έλεγχο μέχρι 30/10 στον Πρόεδρο των Επαγγελματιών Αίγινας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη, με την παράκληση να τα καταστρέψει μετά (επίσης για ευνόητους λόγους).

Τέλος ελπίζω-ουμε οι εκάστοτε διοικούντες τον Δήμο Αίγινας να αντιληφθούν ότι το θέμα της διαχείρισης εν γένει των απορριμμάτων είναι στοιχείο πολιτισμού και κυρίως όμως απόλυτη ευθύνη και υποχρέωσή τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png