H Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την κατάσταση στην παιδεία.

Δελτίο Τύπου. Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ.
Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο.
Μπορεί με την παραπάνω φράση, να μεγάλωσαν γενιές και γενιές, προσπαθώντας να υποδειχθεί η συνέπεια της αμορφωσιάς, όμως για τη σημερινή «κυβέρνηση» φαίνεται πως είναι κανόνας ιερός. Δεν φτάνει να είμαστε φτωχοί, αλλά πρέπει και να δείχνουμε φτωχοί. Οι «Άθλιοι» του Ουγκώ, απαγορεύεται να είναι μορφωμένοι.
Συμπατριώτες, η ολιγαρχική κάστα που κυβερνά τον τόπο μας, δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω από τους στόχους της την παιδεία.
Η εξαφάνιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με τη απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών μέσω της κατάργησης του τομέα Υγείας και άλλων 52 τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση, ενώ τα μέτρα αυτά αποτελούν ευθεία επίθεση και σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το σχολείο τους και δε θα το βρίσκουν. Οι τομείς και ειδικότητες που καταργούνται από τη δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση παραδίδονται «βορά» στον ιδιωτικό τομέα.
Το νομοσχέδιο για το «νέο λύκειο» θα έπρεπε κανονικά να λέγετε το νομοσχέδιο των φροντιστηρίων, αφού οι μαθητές καλούνται στα τρία χρόνια του λυκείου να δίνουν πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις σε 39 μαθήματα. Στόχος τους, το «σπρώξιμο» των μαθητών σε άτυπες μορφές κατάρτισης, που λειτουργούν έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα. Ταυτόχρονα με αυτή την εξέλιξη, που θα μειώσει τους μαθητές στο λύκειο, προσπαθούν να απαλλαγούν και από ένα μεγάλο μέρος καθηγητών, από την Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η νέα χρονιά, ξεκινάει με τους χειρότερους όρους των τελευταίων χρόνων. Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει φέτος με λιγότερα σχολεία (λόγω συγχωνεύσεων) και πολυπληθέστερα τμήματα, ενώ 40 χιλιάδες προνήπια θα μείνουν εκτός νηπιαγωγείου. Μόνο 2.000 αναπληρωτές θα προσληφθούν και για τις δύο βαθμίδες, αφήνοντας άνεργους 10.000 αναπληρωτές. Φυσικά η περαιτέρω υποχρηματοδότηση θεωρείται δεδομένη, υπονομεύοντας ακόμα και τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.
Συμπατριώτες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη. Στο σχολείο που εμείς οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας δάσκαλος και κανένας μαθητής. Η κοινωνία που οραματιζόμαστε, δεν χρειάζεται αγράμματους φτωχούς, αλλά μορφωμένους ενεργούς πολίτες.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Ο Σεπτέμβρης των καταστροφικών αντιλαϊκών πολιτικών και των νέων αντεργατικών μέτρων, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί, στην Άνοιξη των αγώνων με στόχο την ανατροπή της ολιγαρχικής κάστας που κυβερνά.
Λαός χωρίς παιδεία, είναι λαός χωρίς μέλλον, χωρίς πατρίδα, είναι λαός σκλαβωμένος.
ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ
Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στο Aegina Portal χρησιμοποιούμε cookies. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε την λειτουργία του και την εμπειρία του χρήστη. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θέλετε να επιτρέπετε τα cookies ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τα απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Aegina Portal.