Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Αίγινας. Δήλωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Παιδείας

Κύριοι,
 
 Κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με προβλήματα, ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων. Αυτή που ξεκινάει σε λίγες ημέρες φαίνεται να είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Η Παιδεία υποβαθμίζεται ενώ η μόρφωση των παιδειών μας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα από αυτούς που κρατάνε το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια τους.
 
Το μόνο εφόδιο που είχε απομείνει στα παιδιά μας ήταν η δημόσια δωρεάν  Παιδεία. Με τις νέες ανακοινώσεις και τα νέα δεδομένα όμως ,φαίνεται ότι το Δημόσιο Σχολείο καταργείται όπως και οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.
 
-Μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία κατά 50%.

-Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις των μαθητών ειδικά στην επαρχία.

-Δημιουργούνται στα σχολεία τμήματα 30 μαθητών.

-Πολλά σχολεία ξεκινάνε με ελλείψεις καθηγητών ακόμα και βασικών ειδικοτήτων.
-Ετοιμάζεται από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα με εξετάσεις τύπου πανελληνίων και στις τρείς τάξεις των Λυκείων, κάτι που αυτόματα επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των μαθητών.

-Καταργούνται βασικές ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑΣ όπως του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και Γραφιστικής. Απολύονται καθηγητές αφήνοντας τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου εκτεθειμένους. Συνολικά καταργούνται 52 ειδικότητες και 2500 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Από την άλλη εγκαινιάζονται ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. με τις ίδιες ειδικότητες με τις ευλογίες και την ανοχή του Υπουργείου Παιδείας.

-Καταργούνται 118 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

 Αίτημα όλων μας, γονέων -μαθητών - εκπαιδευτικών -πολιτών είναι να σταματήσουν να θυσιάζουν γονείς -μαθητές -εκπαιδευτικούς στο βωμό του Δ.Ν.Τ. και προς όφελος λίγων.

 Το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι για όλους και όχι για λίγους.
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 09/09/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ -ΓΟΝΕΙΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ -ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ..
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png