Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη. Τελετή εγκαινίων.

Ξεχωριστή η χθεσινή βραδιά για τους ιδρυτές, το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, που συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων του νέου κτιρίου και του αμφιθεάτρου. Πρόκειται για το επιστέγασμα των προσπαθειών που διήρκεσαν χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού χώρου, μέσα από τον οποίο θα μπορούν να βρουν την έκφρασή τους οι σκοποί του ιδρύματος. Μετά τον αγιασμό οι ιδρυτές κύριος Δημήτρης και κυρία Φλώρα Καψάλη έκοψαν την κορδέλα κατά την τέλεση των εγκαινίων, εμφανώς ικανοποιημένοι για το τελικό αποτέλεσμα.


Ακολούθησαν τα εγκαίνια του αμφιθεάτρου και η περιήγηση του κοινού στους χώρους του νέου κτιρίου, με τους προσκεκλημένους να δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα της προσπάθειας. Λίγο αργότερα η γενική γραμματέας του ιδρύματος κυρία Φλώρα Καψάλη μίλησε για τους στόχους του ιδρύματος, το νέο κτίριο και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην υλοποίησή του. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά κύριος Βασίλης Μιχαλολιάκος, διάβασε χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός από το δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη.


Ο κύκλος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με το χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος κυρίας Ξανθένιας Μαντά. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την "Ελλάδα μέσα από την παραδοσιακή ενδυμασία", κατά την οποία μέλη των χορευτικών τμημάτων  Βαθέος, Κυψέλης, Αγίων Ασωμάτων και Αγίων, παρουσίασαν παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορες περιοχές. Την επιμέλεια είχε η "Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης, η κυρία Λίνα Λαβούτα Μαντά και το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση.

Λίγο αργότερα βραβεύθηκαν, όπως κάθε χρόνο, οι αριστούχοι μαθητές της Αίγινας στην Ιστορία, ενώ η βραδιά έκλεισε εντυπωσιακά με Κρητική χορευτική κινησιολογία σε επιμέλεια του Γιώργου Φραγκάκη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png