Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού συμμετέχει στη γενική απεργία ΓΕΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
 Καταγγέλλουμε την απόφαση τρικομματικής  κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ,ΝΕΤ,ΕΡΤ ). Απροσχημάτιστα, αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με τον πλέον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό τρόπο που θα μπορούσε να γίνει. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δηλώνουν τη δικτατορική νοοτροπία της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και των πολιτικών του συνεταίρων,  που με απλές υπουργικές αποφάσεις προχωρούν στη διάλυση ιστορικών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών που έδωσαν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να ζήσει με αξιοπρέπεια και να βελτιώσει τη ζωή του.

Τώρα ήρθε η σειρά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ικανοποιούνται έτσι οι απαιτήσεις της Τρόικας και του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου για απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Το σήμα των εκπομπών της έπεσε την ίδια μέρα που από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , τον ανεκδιήγητο Σ.Κεδίκογλου, αναγγέλθηκε το κλείσιμο της. 2.650 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο και στελεχώνουν πλέον τις ατέλειωτες στρατιές των ανέργων της χώρας. Απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μένουν ουσιαστικά χωρίς καμία πληροφόρηση. Είναι η πρώτη μαζική φουρνιά του νέου κύματος απολύσεων στο δημόσιο και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες , αν εμείς οι ίδιοι δεν βάλουμε φραγμό στην χωρίς όριο μέχρι τώρα μνημονιακή λεηλασία. Ήδη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετρούν 12.500 πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς , εκτός από τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους που δεν πρόκειται να προσληφθούν την επόμενη χρονιά. Μέσα στα γενικότερα αδιέξοδα της και τις αποτυχίες της η μνημονιακή χούντα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη , επικίνδυνη σε όλα τα επίπεδα για τον εργαζόμενο κόσμο. Μετράμε ήδη τρεις πολιτικές επιστρατεύσεις στη θητεία της μέχρι σήμερα (εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ, ναυτεργάτες, Ο,Λ,Μ.Ε) και τώρα τη δικτατορική κατάργηση της ΕΡΤ. Στο στόχαστρο είναι το ίδιο το δικαίωμα στην πληροφόρηση ως δημόσιο αγαθό. Η πληροφόρηση από δημόσιο φορέα αποτελεί δικαίωμα της κοινωνίας και δεν μπορεί να παραχωρηθεί στα ιδιωτικά κανάλια των πολιτιστικών σκουπιδιών και της δηλητηριώδους προπαγάνδας υπέρ του μνημονίου και του κόσμου χρήματος.

Εκφράζουμε την  αγωνία μας για την τύχη του ιστορικού αρχείου της ΕΡΤ, μιας σπουδαίας πηγής πολιτισμού και γνώσεων που βοηθούσε και το έργο της εκπαίδευσης.         

Σήμερα η ΕΡΤ , αύριο εμείς … Για αυτό είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε το κλείσιμό της.   

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
       Ο                                                                                                  Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                             ΧΡ. ΜΟΣΧΟΝΑ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png