Καταγγελία για την Κολώνα από την Κομματική Οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ.

Καταγγελία για την Κολώνα από την Κομματική Οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ.
Η Δημοτική Αρχή Αίγινας(Δήμαρχου Σακκιώτη) συνεχίζει ,μέσω ''ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών'', την παράδοση δεκάδων παραλιών του νησιού σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Σε μια εξ αυτών, θέση ΚΟΛΩΝΑΣ,με την κάλυψη του Δήμου και με πρόσχημα τον καθαρισμό της, έγινε από ιδιώτη μπάζωμα του αιγιαλού και κοπή δέντρων, με χρήση σκαπτικού μηχανήματος προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος πλαζ.

Αυτό  το μοντέλο, στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού,  είναι μόνο μια πλευρά της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που  υλοποιεί στα πλαίσια του ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'' η Δημοτική Αρχή Αίγινας. Αποφασίζει, ερήμην του Αιγινήτικου λαού,  ξεπουλά και εμπορεύεται τις παραλίες, μετατρέποντάς τις από ελεύθερες ζώνες αναψυχής , σε πηγή κερδοφορίας για τους ιδιώτες, ανοίγοντας δρόμους για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Είναι μια πολιτική στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν που υλοποιούν  κυβέρνηση  – ΕΕ που λέει: ''τα πάντα στο ιδιωτικό κεφάλαιο'' φορτώνοντας συνεχώς βάρη στην πλάτη του λαού, για το ξεπέρασμα της κρίσης του καπιταλισμού.

Να θυμίσουμε πως όλες οι παρατάξεις στο δήμο, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχουν ψηφίσει και έχουν αποφασίσει να δοθούν οι παραλίες στους ιδιώτες. Είναι όλοι τους συνένοχοι κι' αυτοί που τώρα δήθεν διαμαρτύρονται το κάνουν, ''για τα μάτια'',  κάτω από την πίεση του κόσμου.

Έτσι  βλέπουμε να εξαφανίζονται σιγά-σιγά οι πλαζ ελεύθερης πρόσβασης του  νησιού και μάλιστα  πολλές από  αυτές , να μετατρέπονται σε  ''νυχτερινά'' μαγαζιά.

Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χώρος  της ΚΟΛΩΝΑΣ είναι αρχαιολογικός και δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρέμβαση.

  Η περίπτωση της ΚΟΛΩΝΑΣ είναι  ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  για το πόσο βαρύ μπορεί  να αποβεί το τίμημα της  εμπορευματοποίησης για το περιβάλλον και τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες. Ο Αιγινίτικος λαός δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα από την ιδιωτικοποίηση των παραλιών.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού να αντισταθούν, να οργανωθούν και να παλέψουν για  να μην περάσουν τα σχέδια της δημοτικής  αρχής, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα εξυπηρετηθούν τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Διεκδικούμε – απαιτούμε:

    Να παραμείνουν οι ακτές ελεύθερες και καθαρές  για όλο τον κόσμο.
    Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες παράδοσης των παραλιών σε ιδιώτες και να ματαιωθούν  όλοι οι διαγωνισμοί.
    Να γίνει αποκατάσταση και επαναφορά του φυσικού χαρακτήρα της περιοχής ΚΟΛΩΝΑ με οργανωμένη δενδροφύτευση. Αξιοποίηση όλων παραλιών από τον Δήμο.
    Να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι ενέχονται στο περιβαλλοντικό ανοσιούργημα της περιοχής ΚΟΛΩΝΑ
    Να παρέμβουν άμεσα η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, η Αντιπεριφέρεια, τα αρμόδια υπουργεία και γενικά κάθε εμπλεκόμενη αρχή.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ  ΤΟΥ ΚΚΕ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png