Ανακοίνωση από την Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τα γεγονότα στην Κολώνα.

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Κολώνα  - 16/5/2013

Αλγεινή αίσθηση προκαλεί ο τρόπος που κάποιοι στην Αίγινα εννοούν  την τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς δεν είναι  άλλοι απ τον κυρίαρχο θεσμικό φορέα, δηλαδή τον δήμο Αίγινας, εκφραζόμενο από τον Δήμαρχο  Σ. Σακκιώτη αλλά και τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Αίγινας Ε. Τζίτζη.

Ο Δήμαρχος κάλυψε με τις  δηλώσεις του την αυθαίρετη και παράνομη πρωτοβουλία του Προέδρου του  Τοπικού Διαμερίσματος  καταστροφής  μέρους του δασυλλίου της παραλίας  της Κολώνας (αρχαιολογικός χώρος) ,υπό το πρόσχημα της καθαριότητας, με βαριά μηχανήματα χωματουργικών εργασιών που προϋποθέτουν  άδεια εργασιών (περιβαλλοντική μελέτη και άδεια αρχαιογίας).(Χώρος ο οποίος είχε ενοικιαστεί προς εκμετάλλευση από ιδιώτη επιχειρηματία-προφανής διαπλεκόμενη σχέση).

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές  ως απαράδεκτες, αυθαίρετες   και  παράνομες.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες  να παρέμβουν άμεσα.(αστυνομία ,δασική ,αρχαιολογία)

Απαιτούμε απ τον Δήμο Αίγινας να αποκαταστήσει την περιοχή στην πρότερη κατάσταση και να ακυρώσει τη σύμβαση ενοικίασης – εκμετάλλευσης.

Προσκαλούμε τους πολίτες της Αίγινας  σε άμεση κινηματική απάντηση στις πρακτικές οικολογικής (και αισθητικής) καταστροφής.

(Σημειολογικό ενδιαφέρον έχει  η αδυναμία του Δημάρχου στη  σύνταξη λογικών προτάσεων , προφανώς  υπό συνθήκες ταραχής).

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΙΓΙΝΑΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png