Η θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την απεργία της ΟΛΜΕ.

Το  Δ.Σ του Συλλόγου  δ/ν  νησιών  Αργοσαρωνικού  θεωρεί  ότι έχει διαμορφωθεί μια   εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση  για τους εκπαιδευτικούς και  γενικότερα για τους εργαζόμενους  στο δημόσιο τομέα εξαιτίας :

Των πρόσφατων επιλογών της τρικομματικής  μνημονιακής κυβέρνησης  με την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου. Η δημόσια εκπαίδευση δέχεται τη χειρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών  (απολύσεις , μείωση οργανικών θέσεων , συγχωνεύσεις  σχολείων , υποχρεωτικές μεταθέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο , απόλυση 12.000 αναπληρωτών από τη δημόσια εκπαίδευση , αυταρχισμός με την ενεργοποίηση πειθαρχικών για να συμπληρωθεί ο αριθμός των προς απόλυση υπαλλήλων που απαιτεί η Τρόικα.)

Eνός επικίνδυνου αυταρχισμού που αναπτύσσεται ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες και σήμερα εκφράζεται με την προληπτική γενική επιστράτευση καθηγητών Δ.Ε μπροστά στην εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές Ε.Λ.Μ.Ε για απεργία την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Την ώρα που η απεργία δεν έχει καν αποφασιστεί , στην ουσία καταστέλλεται η δυνατότητα του συνδικάτου ν’ απευθύνεται στα μέλη του και απαγορεύεται το δικαίωμα της απεργίας. Το γεγονός είναι πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δεδομένα της χώρας , αποδεικνύει ότι ζούμε σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και αποτελεί μέτρο εκφασισμού της δημόσιας ζωής. Διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά επικίνδυνο δεδομένο για τα δημοκρατικά δικαιώματα και για το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. 

Είναι η τρίτη φορά μέσα στη θητεία αυτής της κυβέρνησης  που ενεργοποιείται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. (απεργία ΜΕΤΡΟ , ναυτεργατών) Φαίνεται ότι προσπαθεί να το μετατρέψει σε καθεστώς για αγωνιζόμενους  κλάδους εργαζομένων  που απειλούν το σύνολο ή πλευρές  απ’ την πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που προωθεί η μνημονιακή χούντα.

Είναι καθαρό ψέμα και προκλητική υποκρισία ότι η επιστράτευση των καθηγητών γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αποφυγής  της ταλαιπωρίας των μαθητών στις Πανελλαδικές . Αυτοί που εξαθλιώνουν καθημερινά χιλιάδες λαϊκές οικογένειες , που έχουν εξωθήσει επίσης χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία , στα συσσίτια και τις αυτοκτονίες , αυτοί που έφεραν τα ποσοστά της ανεργίας της νεολαίας  σε ποσοστό πάνω από 60%  και τη σπρώχνουν στα εργασιακά σκλαβοπάζαρα της μετανάστευσης , αυτοί που εντελώς ανάλγητα άκουγαν ειδήσεις  για λιποθυμίες  παιδιών στα σχολεία από την πείνα και δεν τους  ένοιαξε  καθόλου , αυτοί που υποθήκευσαν την εθνική ανεξαρτησία και την ίδια τη δημοκρατία στις απαιτήσεις των τοκογλύφων, αυτοί που κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μετέτρεψαν το  κοινοβούλιο σ’ ένα όργανο επικύρωσης των εντολών της τρόικας , δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους πιο αφελείς ότι ενδιαφέροντα για τους μαθητές και την κοινωνία.  Κοινωνία γι’ αυτούς είναι μόνο ο παρακμιακός κόσμος των τοκογλύφων , των χρηματιστηρίων και του κεφαλαίου.

Οι καθηγητές δεν επέλεξαν αυτοί το χρόνο της σύγκρουσης  αλλά το Υπουργείο Παιδείας  που ακριβώς επέλεξε αυτή την περίοδο για να εκβιάσει τους εκπαιδευτικούς ν΄ αποδεχτούν μέτρα πρωτοφανούς εξαθλίωσης. (απόλυση 12.000 αναπληρωτών και υποχρεωτικές μεταθέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο). Ακόμα θέλουν να τσακίσουν ένα ιστορικό συνδικάτο με σημαντική συμβολή στους κοινωνικούς αγώνες και την ίδια τη σταθερή και συνδικαλισμένη εργασία στο δημόσιο τομέα.

Μόνο για λόγους τακτικής το Υπουργείο Παιδείας διάλεξε να χτυπήσει μέσω της αύξησης  του ωραρίου αυτή την περίοδο τους καθηγητές. Τα μέτρα του στοχεύουν το σύνολο της εκπαίδευσης και σύντομα με οποιαδήποτε μορφή θα έρθουν και για την πρωτοβάθμια. Ήδη έχει νομοθετηθεί  η φαινομενικά αθώα διάταξη για επταθέσια , δεκαθέσια , ενδεκαθέσια και δωδεκαθέσια σχολεία που προορίζονται να στοιβάξουν το μαθητικό δυναμικό μικρών σχολείων  για να προκύψουν και οι ανάλογες υπεραριθμίες  και στην Πρωτοβάθμια. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι στην τελευταία συνάντηση με  τη ΔΟΕ ο υφυπουργός Παιδείας  Γ. Παπαθεοδώρου  δεν δεσμεύτηκε με κανένα τρόπο για τη διατήρηση των οργανικών θέσεων στο Ολοήμερο σχολείο.

Οι στιγμές που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και δεν σηκώνουν καμιά αναβλητικότητα. Πρέπει να συμπορευτούμε με την Ο.Λ.Μ.Ε . Να παλέψουμε μαζί με τους καθηγητές. Προοπτικά να χτίσουμε συμμαχίες με τους άλλους κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο ενάντια στις απολύσεις και τη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών.

 Η  ΔΟΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ Θ’ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ Η   ΟΛΜΕ                                     

  Για  το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                              ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ   


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png