Συνάντηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού με το Δήμο.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν στην παιδεία από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θέλησαν να παρουσιάσουν μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αίγινας, προς το Δήμο και την τοπική κοινωνία. Για το σκοπό αυτό σήμερα, προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας από το πρόγραμμα των μαθημάτων και ζήτησαν να έρθουν σε επαφή με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, προκειμένου να  ενημερώσουν για τη νέα εικόνα που διαμορφώνεται στην παιδεία.

Η αντιπροσωπία του Συλλόγου συναντήθηκε και συζήτησε με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου κύριο Νεκτάριο Κουκούλη. Χθες, ο σύλλογος είχε αποστείλει Δελτίο Τύπου με τίτλο "Άνοιγμα του σκηνικού των απολύσεων στην εκπαίδευση." Διαβάστε περισσότερα...

 Η τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου , στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας και της Ε.Ε υλοποιεί  το τελικό σχέδιο διάλυσης  του Δημόσιου Τομέα της οικονομίας , σχέδιο  που έχει αποδεχτεί και υπογράψει ήδη από το πρώτο Μνημόνιο. ( Μάιος 2010) . Στα σχολεία έχουν από καιρό προετοιμάσει το κατάλληλο κλίμα :

  Πρόταση του Ο.Ο.Σ.Α  , ύστερα από απεύθυνση  του Υπουργείου Παιδείας στον συγκεκριμένο οργανισμό για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Υποχρεωτικές μεταθέσεις και εκτός νομού εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν διδακτικά κενά

Ψήφιση και εφαρμογή θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης – χειραγώγησης , προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας για μαζικές απολύσεις στην εκπαίδευση , αλλά και να διαμορφωθεί ένα σχολείο στις απαιτήσεις της αγοράς , με απομάκρυνση από την ουσιαστική και ολόπλευρη  γνώση και στήριξη της μάθησης απλά στη δεξιότητα και πληροφορία.

Ανατροπή του καθεστώτος των οργανικών θέσεων στα σχολεία και κατάργηση όσο το δυνατόν περισσότερων απ' αυτές, οδηγώντας μεγάλο αριθμό συναδέλφων στην υπεραριθμία και τη  διαθεσιμότητα.

Νέος κύκλος συγχωνεύσεων σχολείων  από την επόμενη σχολική  χρονιά.

Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου αριθμού – πλαφόν για τη δημιουργία σχολικών μονάδων. Η τρόικα απαιτεί 100 μαθητές.

Ταυτόχρονα ένα νοσηρό κλίμα διαχέεται στην κοινωνία με προπαγανδιστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα που σκοπεύουν στον διασυρμό των θυμάτων και στην κατασυκοφάντησή τους στα μάτια της κοινωνίας. Συλήβδην και με εμπάθεια κατηγορούνται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως «ανίκανοι», «τεμπέληδες» κ.α από τους δημοσιογραφικούς προπαγανδιστές του κεφαλαίου και από τους εκπροσώπους ενός πολιτικού συστήματος που είναι σήμερα βαθιά βουτηγμένο στη διαφθορά και σπέρνει τον κοινωνικό όλεθρο. Αυτοί που δημιουργήθηκαν πολιτικά από τη διαφθορά και την εκμετάλλευση, που έγιναν ένα και το αυτό με τις μίζες και τα θαλασσοδάνεια στους καπιταλιστές, που επιβίωσαν πολιτικά με τη διαπλοκή μαζί τους, που με  κάθε τρόπο έβλαψαν το συλλογικό συμφέρον των πολλών, γίνονται τώρα τιμητές της ηθικής των εργαζομένων στο δημόσιο. Προωθούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια νοσηρή  αντίληψη διχασμού των εργαζομένων, που σκόπιμα καλλιεργείται και κατευθύνεται από τον γκεμπελικό μηχανισμό "ενημέρωσης" του κεφαλαίου. ( Skai , Mega , ANTENNA κ.α )

Με επείγουσα εγκύκλιο της «Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων»  του Υπουργείου Παιδείας  ζητείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αιτιολογήσουν τον αριθμό των οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων , τις οποίες προκαταβολικά θεωρούν δυσανάλογες με το σημερινό μαθητικό δυναμικό των σχολείων. Οι δυσαναλογίες όμως κατασκευάζονται πάντα από τις απαιτήσεις της τρόικας και των εγχώριων κύκλων του κεφαλαίου για λιγότερο κράτος και οι φορείς αυτών των απόψεων θεωρούν τη δημόσια εκπαίδευση από περιττή ως εμπόδιο στη δημοσιονομική προσαρμογή. Για όλους αυτούς η εκπαίδευση είναι εμπόρευμα που απλώς θα πωλείται και θα αγοράζεται.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το δημόσιο σχολείο δέχεται τη χειρότερη και πιο ύπουλη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών , μια επίθεση που δεν στοχεύει μόνο το προσωπικό του (απολύσεις) αλλά και το ίδιο το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα ως κοινωνικό δικαίωμα , οδηγώντας το ουσιαστικά στη διάλυση. Οι απολύσεις δεν θα σημάνουν καλύτερο σχολείο ούτε καλύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αντίθετα θα σημάνουν μεγαλύτερα τμήματα σε αριθμό μαθητών , λιγότερα μαθήματα,  κυρίως γενικής παιδείας , όπως δείχνει και η αλλαγή που προωθεί στο πρόγραμμα γενικής παιδείας  του Λυκείου το Υπουργείο Παιδείας  και μαζί με τις συγχωνεύσεις θα δώσουν  χαριστική βολή  στο σχολικό δίκτυο , ειδικά  των απομακρυσμένων  περιοχών. Θα σημάνουν χρήματα που φεύγουν από απαραίτητες για την κοινωνία λειτουργίες για να πάνε στα χέρια  της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας και των άλλων παράσιτων της καπιταλιστικής οικονομίας.

Η επίθεση στο δημόσιο τομέα και τη δημόσια εκπαίδευση  είναι προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη από την τρικομματική κυβέρνηση και δεν πείθει κανέναν το θέατρο των "κόκκινων γραμμών" και των δήθεν αντιστάσεων στις απαιτήσεις της τρόικας. Το παιχνιδάκι αυτό έχει παιχτεί πολλές φορές από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις του μνημονίου και γίνεται απλώς για την παραπλάνηση των αφελών. Ο εμπαιγμός όμως έχει και τα όρια του.

Άμεσα θύματα της πολιτικής των απολύσεων  θα είναι οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοι μας αφού οι προσλήψεις του την επόμενη χρονιά θα είναι μειωμένες κατά 10.000.

Δεν πρέπει να δεχτούμε τη μείωση των οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων , αντίθετα πρέπει να παλέψουμε για τη διατήρησή τους και την όσο το δυνατόν, σε τέτοιες συνθήκες σαν τις σημερινές , να προσπαθήσουμε για αύξησή τους. Όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο, πρέπει να παλεύουμε γι΄’ αυτό  που φαίνεται ακατόρθωτο, γιατί αλλιώς βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το αδιανόητο.
 

Όλοι στην κινητοποίηση της Τρίτης 16/ 04/2012.  Στάση Εργασίας του Συλλόγου

                                                12 - 2.00 Μ.Μ
                 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ

                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

      Ο                                                                                                          Η                                                                                                                 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png