Επαγγελματική Ένωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου για την Ημέρα Ορκωμοσίας του 1ου Κυβερνήτη της Νεότερης Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το νησί μας έχει πολλά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό. Ένα από αυτά είναι η Ιστορία του και το γεγονός ότι από αρχαιοτάτων χρόνων δήλωνε το «παρών» σε όλες τις ιστορικές στιγμές του Έθνους μας.

Μια τέτοια ιστορική στιγμή ήταν η 26η Ιανουαρίου 1828, ημέρα που ορκίστηκε στο νησί μας ο Ιωάννης Καποδίστριας σαν 1ος Κυβερνήτης της Νεότερης Ελλάδας, καθιστώντας την Αίγινα της Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου η 26η Ιανουαρίου με Προεδρικό Διάταγμα αναγνωρίστηκε σαν Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας.

Είναι μια ημέρα γιορτής, μνήμης και περηφάνιας για όλους μας και πρέπει να την τιμήσουμε συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Παρουσιάζεται άλλη μια ευκαιρία ώστε το όνομα του νησιού μας να ακουστεί με θετικό τρόπο σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσει άλλο ένα λόγο σε πολλούς να το επισκεφτούν στο μέλλον, για να γνωρίσουν από κοντά τα μέρη στα οποία γράφτηκε ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι Επαγγελματίες του νησιού, όπως τότε έσπευσαν να βοηθήσουν τον "μπάρμπα Γιάννη", έτσι και τώρα πρέπει να τιμήσουμε την επέτειο αυτή.

Το ΔΣ της Ένωσης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png