Ανακοίνωση από την Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ για τις διακοπές δρομολογίων των λεωφορείων και τις ακάλυπτες βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρου.

Ανακοίνωση από την Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ.

Δύο προβλήματα από τα ατελείωτα που αντιμετωπίζει το νησί βρίσκονται πάλι στην επικαιρότητα με μια ιδιαίτερη οξύτητα.

Σχετικά με τις διακοπές των δρομολογίων (ΚΤΕΛ), που η αμαρτωλή ιστορία κρατά εδώ και 3 χρόνια, σήμερα έχουν διακοπεί τελείως. (Λειτουργεί 1 δημοτικό λεωφορείο). Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στην τσέπη ιδιαίτερα των φτωχών οικογενειών, στους μαθητές, στις μετακινήσεις για γιατρούς, φάρμακα, αγορά κτλ.

Οι γονείς είναι εξαγριωμένοι. Οι μαθητές αναστατωμένοι. Αναγκάζονται να πηγαίνουν με ποδήλατα ή με τα πόδια για χιλιόμετρα διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Δήμος «ανταλλάσσει» επιστολές με την Περιφέρεια κάνοντας «μπαλάκι» μαθητές και δημότες για τις ευθύνες του ιδιοκτήτη του ΚΤΕΛ.

Η ταλαιπωρία αυτή που αγκαλιάζει όλη τη χώρα είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, αφού η κυβέρνηση περικόπτει συνεχώς τα κονδύλια για την Παιδεία, αλλά και άλλες κοινωνικές ανάγκες και τις συνέπειες τις φορτώνει στο λαό.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί πρέπει να αγωνιστούν συντονισμένα για να δοθεί λύση.

Το ΚΚΕ έχει ζητήσει και μέσα από τη βουλή «να δημιουργηθεί κρατικός φορέας μεταφοράς μαθητών με κρατική χρηματοδότηση».

Σχετικά με τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρου στο Kέντρο Yγείας.

Δυστυχώς φτάσαμε να διεκδικούμε το αυτονόητο.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η καταγγελία του νοσηλευτικού προσωπικού του Κ. Υγείας για τις συνέπειες από τα κενά των οδηγών (επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία και ζωή ασθενών-επικίνδυνη εργασία νοσηλευτών).

Αυτό είναι το πρόσωπο μιας αποκρουστικής εξουσίας που αδιαφορεί ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν η υγεία από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει ίσως και το πιο προσοδοφόρο εμπόρευμα όπου όσοι δεν έχουν, μπορούν απλά … να πεθάνουν. Έτσι οδηγούν τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές, ξοδεύοντας ότι έχουν και δεν έχουν, απαξιώνοντας τελείως το δημόσιο.

Θέλουμε όμως εδώ να επισημάνουμε ένα γεγονός. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (23-1-13) ο κ. Δήμαρχος δεν είχε την ευαισθησία να θέσει το θέμα αν και είχε ενημερωθεί. Και παρ’ όλο που προκλήθηκε από τον επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το απέφυγε με πρόσχημα διαδικαστικούς λόγους!

Δημότες της Αίγινας,

Επειδή η επίθεση της συγκυβέρνησης και Ε. Ένωσης κατά της Υγείας του λαού είναι γενικευμένη επιβάλλεται η συμπαράταξη και αντίσταση εργαζομένων στην Υγεία και λαϊκών στρωμάτων.

Να οργανωθεί ο αγώνας για αποκλειστικό δημόσιο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς πληρωμές, με δωρεάν υπηρεσίες και κατάργηση της επιχειρηματικότητας.

Άμεση κάλυψη των αναγκών σε οδηγούς για το ασθενοφόρο.

Ακόμη καταγγέλλουμε την αυταρχική και κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης που ποινικοποιεί το δικαίωμα της απεργίας (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς).

Κ.Ο ΑΙΓΙΝΑΣ του ΚΚΕ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png