Ανακοίνωση ΚΚΕ Αίγινας. "Κάτω το νομοσχέδιο της κυβέρνησης – Εφοπλιστών που τσακίζει τα δικαιώματα των ναυτεργατών και των νησιωτών".

Ανακοίνωση ΚΚΕ Αίγινας.

Συμπολίτες

Η κυβέρνηση κατ εντολήν του εφοπλιστικού κεφαλαίου παραδίδει στις ορέξεις του την ακτοπλοΐα, τα λιμάνια και τσακίζει τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Ποιο συγκεκριμένα με νομοσχέδιο που προωθεί προσπαθεί να επιβάλει τα παρακάτω:

Την πλήρη απελευθέρωση της ακτοπλοΐας και με την κατάργηση της υποχρεωτικής 10 μήνης δρομολόγησης. Έτσι οι εφοπλιστές όποτε θέλουν θα δρομολογούν πλοία και όποτε θέλουν θα τα αποσύρουν. Επίσης θα καθορίζουν το ναύλο όπως θέλουν.

Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών με συνέπεια την επιβολή καθεστώτος ανασφάλιστης «μαύρης» και απλήρωτης εργασίας.

Με την τροποποίηση του κώδικα ναυτικού δικαίου ώστε να κάνει «οικογενειακή υπόθεση» ανάμεσα στους εφοπλιστές και το υπουργείο τον τρόπο των ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Εδώ επιδιώκεται και η κατάργηση στην πράξη των οργανικών συνθέσεων των πληρωμάτων. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον αφελληνισμό της ακτοπλοΐας.

Την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών δικτύων και υποδομών. Έτσι βγαίνουν στο σφυρί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Μπροστά σε αυτήν την επίθεση και τον κίνδυνο αφανισμού οι Έλληνες ναυτεργάτες διάλεξαν τον δρόμο του Αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συμπολίτες

Σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι στους Έλληνες ναυτεργάτες.

Να μην περάσει η προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο αγώνας αυτός να γίνει και δικιά μας υπόθεση. Γιατί αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, η συνέπιες για μας τους νησιώτες θα είναι καταστροφικές.

Καλούμε τον Δήμο και τους φορείς του νησιού να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης – εφοπλιστών και την αλληλεγγύη τους στον ναυτεργατικό αγώνα. Η μη εφαρμογή αυτών των σχεδίων να γίνει υπόθεση όλων μας.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧEΔΙΟ

ΔΙΕΚΔIΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΦΘΗΝΗ, ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png