Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου. Ετήσια γενική συνέλευση και απονομή τιμητικού τίτλου για την κυρία Άννα Χάνου.

Την ετήσια γενική του συνέλευση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος τους συλλόγου κύριος Κώστας Γαλάνης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Μια ακόμη παραγωγική χρονιά, καθώς στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας πραγματοποιήθηκε περίπου το 70% των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έγιναν στο νησί. Ωστόσο ο κύριος Κώστας Γαλάνης παρουσίασε και το αποτέλεσμα της πολύχρονης και εξειδικευμένης εργασίας που έγινε στην ταξινόμηση του αρχείου της Γεωργίας Κουλικούρδη που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από την εκπαιδευτικό κυρία Σταματίνα Πανταζή και συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς και εξειδικευμένη μεθοδολογία από την κυρία Λιλή Πέππα. Κι αυτό σε μία παράλληλη προσπάθεια, προκειμένου η οικία της Γεωργίας Κουλικούρδη να καταστεί προσβάσιμη για το κοινό και χρησιμοποιηθεί ως χώρος έρευνας και μελέτης.


Ο κύριος Γαλάνης παρουσίασε επίσης ένα πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από το σύλλογο φίλων και αφορά την καταγραφή των αντικειμένων του μουσείου. Τα αντικείμενα αυτά ξεπερνούν τα 1.500 και όλα έχουν φωτογραφηθεί από εθελοντές φωτογράφους, έχουν ταξινομηθεί και καταχωρηθεί σε έναν κατάλογο, που μαζί με άλλα έγγραφα θα κατατεθούν προκειμένου το Λαογραφικό, να λειτουργεί επίσημα ως μουσείο. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ολοκληρώθηκε επίσης το σύστημα ασφαλείας του μουσείου, σύστημα που πήρε την έγκριση από τους ειδικούς της Εθνικής Πινακοθήκης κι αυτό γιατί κατά την περίοδο των εγκαινίων της νέας πτέρυγας στο Μουσείο Καπράλου, στο Λαογραφικό Μουσείο θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα. Ολοκληρώθηκε επίσης το σύστημα του κλιματισμού στον επάνω όροφο, ενώ είναι ήδη έτοιμη η μελέτη για μόνιμη ηχητική εγκατάσταση.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κυρία Άννα Χάνου έλαβε για την προσφορά της τον τίτλο του "δια βίου επίτιμου μέλους". Ακολούθησε η παρουσίαση των οικονομικών του συλλόγου από την γενική γραμματέα κυρία Νομική Μιχαλοπούλου και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με ένα δώρο από το μουσείο Μπενάκη για τον τυχερό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png