Η ομάδα αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών της Αίγινας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας SV8UM.
Σε κόντρα του γκρίζου κλίματος των ημερών, η Ομάδα αδειούχων ραδιοερασιτέχνες του νησιού μας και μέλη της «Ενώσεως Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σε θέματα που αφορούν τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες, επίγειες, δορυφορικές, ψηφιακές και άλλες.

Με την ευκαιρία αυτή και επειδή ο κόσμος έχει παρεξηγημένη την έννοια του Ραδιοερασιτέχνη θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι αδειούχοι ραδιοερασιτέχνες δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή μουσικών προγραμμάτων, πολιτικών, θρησκευτικών σχολίων με τις εκπομπές τους. Εχουν σχέση με τον πειραματισμό, μελέτη, έρευνα και αυτοεκπαίδευση με άλλους συναδέλφους ανά τον κόσμο και σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Η Επιτροπή Κάλυψης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΚΕΑΝ) της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών συγκροτεί Ομάδες Έκτακτης Ανάγκης (ΟΕΑ) από αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, οι οποίοι προσφέρονται ατομικά, εθελοντικά για να παρέχουν τηλεπικοινωνιακή κάλυψη σε καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, τόσο στις υπηρεσίες που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής, όσο και στους άμεσα πληγέντες από αυτή.

Η αδυναμία, από τη μία μεριά, των επαγγελματικών και κρατικών δικτύων να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της υπερφόρτωσης ή κατάρρευσης μετά από μία καταστροφή και, απ’ την άλλη, η αυτονομία, ευελιξία των συστημάτων μας και η πολύ καλή γνώση του αντικειμένου μας οδήγησαν στην αναγνώριση του έργου των ΟΕΑ και την ένταξή τους στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της συνεργασίας με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κυρίως Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ο.Α.Σ.Π., Περιφέρειες κ.λ.π. Φ.Ε.Κ. 1579/18-12-2002)για τον από κοινού σχεδιασμό της αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών.


Μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία και εκπαίδευση από ειδικευμένους εισηγητές, ιατρούς, πυροσβέστες κλπ., γίνεται συνεχώς προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου κάλυψης εκτάκτων αναγκών.

Το έτος 2012 στην Ο.Α.Ρ.Α προστέθηκαν 4 νέοι ραδιοερασιτέχνες στο νησί μας, που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων. Οι νέοι συνάδελφοι είναι: Παναγιώτης Κλήμης sv8pmm, Γιανης Ροδίτης sy8ajh, Σπύρος Πετρίτης sy8aji Διονύσης Καλογεράς sy8ajj.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png