Συνάντηση για το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης από το Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ”.

Το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Βαθέος, έγινε η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους του Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” και φορείς του νησιού. Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, εκπρόσωποι των φορέων Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος, Αίγινα Εθελοντής, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης, διοικητικά στελέχη του Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ”, καθώς και η Κατερίνα Γιαννακοπούλου Πρόεδρος του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε η παρουσίαση του προγράμματος και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την καλύτερη δυνατή οργάνωσή του, τη συμμετοχή των μαθητών του νησιού και άλλα θέματα που αφορούν την υλοποίησή του.


Η Γιαννακοπούλου μιλώντας στο Aegina Portal, σημείωσε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Αίγινας και ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ενημέρωση στα σχολεία του νησιού, ενώ θα δοθούν φόρμες στα σχολεία του νησιού προκειμένου οι μαθητές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βαθέος, δήλωσε στο Aegina Portal ότι: "Ο Σύλλογος Ανοίγει την αγκαλιά του στο ΑΛΜΑ, για τα παιδιά με ή χωρίς αναπηρία".
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996,εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α. και πιστοποιημένος ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας , ενώ διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος.

Ενδεικτικά, μερικές δράσεις των προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης είναι:

Ομάδα μουσικής, μουσικοκινητική, μουσικοθεατρική ομάδα, κατασκευή μουσικών οργάνων και ομάδα δημοτικών χορών. Ομάδα στήριξης και επικοινωνίας .Ψυχοκινητική. Παιδαγωγικά παιχνίδια. Εργαστήρι δημιουργικότητας – καλλιτεχνικών. Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, κυκλοφοριακή αγωγή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png