Το 1ο ημερολόγιο για το 2013 του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Αίγινας.

Το 1ο ημερολόγιο για το 2013 του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Αίγινας έχει πάρει το δρόμο του για εκτύπωση. Το θέμα?

"ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ"

Η Πέρδικα. Ένα ευλογημένο από τη θάλασσα μικρό χωριό, στο νοτιότερο άκρο της Αίγινας, ένας φυσικός όρμος, με άρωμα και γεύση αρμύρας, βράχου και αχινού.

Αυτά είναι που γαλούχησαν και τους ανθρώπους της, ανθρώπους απλούς, ψαράδες στην πλειοψηφία τους, με μυαλό καθαρό και ψυχή γαληνεμένη, ποτισμένη με την αύρα της θάλασσας. Καφετζήδες και γεωργούς. Μουσικούς και οργανοπαίκτες, που έκαναν τη βοή της θάλασσας νότες για απαλύνουν τα καθημερινά βάσανα και να ξεσηκώνουν σε χορό στα πανηγύρια και στα γλέντια. Σφουγγαράδες, που όργωναν τη Μεσόγειο με την εξοικείωση που μόνο οι σεμνοί θαλασσινοί κατέχουν…

Γυναίκες, που πάλευαν στα χωράφια ή αρμάτωναν τα δίκτυα των αντρών τους, για να φέρουν στη συνέχεια βόλτα ένα σπιτικό με πολλά παιδιά και πολλές ανάγκες, σε συνθήκες που στη δική μας τη γενιά φαντάζουν παραμύθι…

Άνθρωποι της Πέρδικας λοιπόν, οικίες και «ζεστές» φιγούρες του τόπου μας για να μας συντροφεύουν κάθε μήνα του 2013.

Καλή Χρονιά!

Στέλλα Τρίμη
Πρόεδρος



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png