Ανοιχτή επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Αίγινας, σχετικά με την εκδίκαση της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες από το ΣΤΕ.

Ανοιχτή επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Αίγινας, σχετικά με την εκδίκαση της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες από το ΣΤΕ.
Όπως ενημερωθήκαμε από την  Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων περιοχών που θίγονται από την  ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών, στην οποία ο Σύλλογός μας είναι μέλος, στις 5 Δεκεμβρίου 2012 εκδικάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, που με σκανδαλώδη και παράτυπο τρόπο υπογράφτηκε στις 04/11/2011.

Η μέχρι τώρα πορεία ανατροπής και  εφαρμογής της διάτρητης αυτής  ΚΥΑ από την Συντονιστική Επιτροπή ήταν επισταμένη και συνεχής και έτσι βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εκδίκαση της τόσο σοβαρής για το τόπο μας απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζουμε ότι μια από τις  περιοχές για την οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, αλλά και έντονες και συνεχείς πιέσεις άδειας εγκατάστασης μονάδας υδατοκαλλιέργειας είναι και ο κόλπος της Ληγέας, με τις γνωστές δυσμενείς και καταστροφικές συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα, την τοπική οικονομία και την τουριστική ταυτότητα όχι μόνο της Πέρδικας αλλά και ολόκληρου του νησιού.

Για το λόγο αυτό άλλωστε και κινητοποιήθηκε όλος ο κόσμος της Αίγινας- σύσσωμοι πολίτες, ΜΜΕ, Φορείς και Δημοτική Αρχή- με ενεργή συμμετοχή στα Περιφερειακά Συμβούλια, με διοργάνωση ημερίδας για το θέμα αυτό και  στενή παρακολούθηση των εξελίξεων ορμώμενοι από την βαθιά ευαισθητοποίησή μας για την πορεία του θέματος. Το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει άλλωστε κατ’ επανάληψη εκφράσει την πάγια θέση του, η οποία είναι ΚΑΤΑ της εγκατάστασης μονάδων οπουδήποτε στο νησί.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή,   ήδη δεκάδες νέες άδειες ιχθυοκαλλιέργειας και υπερ-επέκτασης υφιστάμενων μονάδων έχουν εκδοθεί σε όλη τη χώρα τον τελευταίο χρόνο, επικαλούμενες την ΚΥΑ που αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε, ενώ ήδη θεσμοθετείται κατ’ εφαρμογή της η πρώτη βιομηχανική Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο και τον Δίαυλο των Ωρεών !!!!

Ο κίνδυνος να χτυπήσει και πάλι τη πόρτα μας είναι  για άλλη μια φορά στο προσκήνιο !

Ωστόσο, ο Δήμος Αίγινας  πρέπει να τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις και να στείλει τα απαιτούμενα έγγραφα ορισμού των δικηγόρων, όπως έχει ζητήσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ώστε να καλυφθεί η αμοιβή των δικηγόρων που θα μας εκπροσωπήσουν

Εφόσον ο Δήμος  μας δεν το κάνει, αφενός δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων της Επιτροπής και αφετέρου θα απορριφθεί υποχρεωτικά από το δικαστήριο η συμμετοχή της Αίγινας στην αίτηση ακύρωσης, με αποτέλεσμα να πληγεί η περιοχή μας, αφού κανένας φορέας μας δεν θα ζητά την ακύρωση του Χωροταξικού.

Πιστεύουμε και  καλούμε το Δήμο να τακτοποιήσει ΑΜΕΣΑ την οικονομική του συμμετοχή, καθώς και την αποστολή δήλωσης της νομικής του εκπροσώπησης από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξαίρεσής μας, μιας και τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον μηδαμινά.

Εμείς, σαν Σύλλογος, παραμένουμε σταθερά και δυναμικά σύμμαχοι στην συλλογική αυτή προσπάθεια και παρακαλούμε η συμπαράστασή μας να θεωρηθεί δεδομένη


Για το ΔΣ του Συλλόγου
Στέλλα Τρίμη
Πρόεδρος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png