Ο εορτασμός της Ημέρας Οδηγισμού από Τ.Τ. Αίγινας στο Λαογραφικό Μουσείο. .

Στα δικαιώματα του παιδιού ήταν αφιερωμένη φέτος η "Ημέρα Οδηγισμού", που γιορτάστηκε από το τμήμα της Αίγινας χθες στο Λαογραφικό Μουσείο. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλά προγράμματά για την κατανόηση και την αποδοχή των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των παιδιών και η χθεσινή εκδήλωση είχε αυτό το σκοπό, να διαδοθεί η αναγκαιότητα του σεβασμού των δικαιωμάτων του παιδιού. Άλλωστε ο σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών ώστε να εξελιχθούν σε ευτυχισμένους και ενήλικες και συνειδητούς πολίτες. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Οδηγισμού συνέπεσε με τη συμπλήρωση 80 χρόνων του Οδηγισμού στην Ελλάδα, αλλά και των 50 χρόνων του Οδηγισμού στην Αίγινα.


Μάλιστα για αυτό το λόγο έγινε και σχετική απονομή. Να σημειώσουμε ότι οι συγκεντρώσεις του τοπικού τμήματος ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στην πολυκατοικία του "Ρομπάκη" απέναντι από την Μητρόπολη. Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και τις δράσεις του τοπικού τμήματος, καθώς και το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων ανά κλάδο, μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από την τοπική έφορο κυρία Μαίρη Σίνη στο τηλέφωνο 6944608932. Τη χθεσινή εκδήλωση παρακολούθησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου κύριος Κώστας Γαλάνης, που δήλωσε ότι ο σύλλογος είναι πάντα διαθέσιμος να προσφέρει στο τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png