Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την απεργία της 18ης Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την απεργία της 18ης Οκτωβρίου.
Η νέα πανεργατική έρχεται 22 μέρες μετά την μεγάλη γενική απεργία των εκατοντάδων χιλιάδων στις 26 Σεπτεμβρίου και μόλις 9 μέρες μετά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Μέρκελ παρά το όργιο καταστολής από την μεριά της κυβέρνησης. Αυτή η μέρα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός γενικού ξεσηκωμού διαρκείας με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των πολιτικών της.

Πράγματι, το νέο μνημόνιο που στοχεύουν να περάσουν οι διεκπεραιωτές των εντολών των εγχώριων και ξένων καπιταλιστών είναι τόσο βάρβαρο που απειλεί πλέον να βυθίσει πλειοψηφικά  στρώματα του Ελληνικού λαού στην εξαθλίωση. Δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε το τελικό πακέτο που θα προκύψει από τις «διαπραγματεύσεις» με την τρόϊκα. Ήδη από τα 13,5 δις τα 7,8 δίς που είναι γνωστά θα προέλθουν από την καινούργια σφαγή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ενώ τα υπόλοιπα από την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες μέσω των καταργήσεων οργανισμών θα σημάνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, καθώς και από την φοροληστεία στους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι μάλιστα τόσο ξεφτιλισμένοι στα μάτια των τροϊκανών, που οι τελευταίοι έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό αποθράσυνσης ώστε δεν διστάζουν να «βάζουν στο τραπέζι» ζητήματα όπως εκκενώσεις νησιών ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός

Και όλα αυτά την ώρα που οι σύγχρονες ξένες δυνάμεις σε συνεργασία πάντα με τους ντόπιους πατριώτες κεφαλαιούχους συναγωνίζονται για τον έλεγχο των υπό σχεδιασμό EΟΖ μισθωτής σκλαβιάς στα πρότυπα του 19ου αιώνα με εργασιακές σχέσεις Κίνας και μισθούς Βουλγαρίας αφού πρώτα εξασφαλίσουν και το μερίδιό τους στην λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Όλα αυτά την ώρα που η δημόσια παιδεία, υγεία και οι δημοτικές υπηρεσίες καταρρέουν από την περικοπή των δαπανών που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών όπως η μεταφορά των μαθητών, η αγορά αναλώσιμων υγειονομικών υλικών και η κάλυψη της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων. Και από πάνω αυτοί οι απατεώνες έχουν το θράσσος να μιλάνε για αξιολόγηση και αναβάθμιση.

Αλλά όση χολή και να ρίχνουν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, όση καταστολή και να χρησιμοποιούν, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Αυτό έδειξε η συμμετοχή στην συγκέντρωση ενάντια στην Μέρκελ, αυτό έδειξαν με πιο εκκωφαντικό τρόπο οι εργάτες του Σκαραμαγκά που μπήκαν στο υπ. Άμυνας και στην συνέχεια πολιόρκησαν την ΓΑΔΑ μαζί με συμπαραστάτες για να απελευθερωθούν οι συνάδελφοί τους. Και αυτό δείχνει η διάθεση μιας σειράς σωματείων (ΔΕΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Συγκοινωνίες, Νοσοκομεία, Υπουργείο οικονομικών, Ελληνικά πετρέλαια κτλ.) για απεργιακή κλιμάκωση.

Τώρα είναι η στιγμή, όλα τα σωματεία και οι ομοσπονδίες, που θέλουν να κλιμακώσουν τις απεργίες και συγκρούονται με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δεν θέλει, να προχωρήσουν σε συντονισμό, σε κοινή σύσκεψη για να ξεκινήσουν συντονισμένοι απεργιακοί αγώνες με διάρκεια εργαζομένων μικρομεσαίων αγροτών και μικροεπαγγελματιών. Μονάχα έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αναγκάσουμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες αν δεν θέλουν να τις ξεβράσουν οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της πανεργατικής απεργιακής κλιμάκωσης. Για να απαλλαγούμε μία και καλή από τα δεσμά του μνημονίου της φτώχιας και του ρατσισμού. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία όπου τον έλεγχο του πλούτου θα έχουν οι εργαζόμενοι και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png