Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού για τη γενική απεργία της Τετάρτης.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού για τη γενική απεργία της Τετάρτης.
Ένα νέο κύκλος επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο και σ’ ό,τι απέμεινε από τα κοινωνικά δικαιώματα ανοίγει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Πρόκειται για ένα καινούριο πακέτο μέτρων πρωτοφανούς βαρβαρότητας που ισοπεδώνουν το λαϊκό εισόδημα και μονιμοποιούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η  συγκυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε και το ΔΝΤ προχωράει στο πακέτο

μέτρων 11,9 δις, ακόμα πιο σκληρό από τις περικοπές που έγιναν μέχρι τώρα. Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέχρι 9δις!!! (μέχρι τώρα έχουν κόψει από μισθούς3,8δις). Μειώσεις μισθών και πλήρη κατάργηση των δώρων , νέα μορφή εφεδρείας στο δημόσιο.   Σύνταξη στα 67, περικοπή μέχρι κατάργηση του εφάπαξ, νέα μείωση της αποζημίωσης απόλυσης κατά 50%, νέα χαράτσια ακόμα μεγαλύτερα, πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ακόμα και των 5000 ευρώ, μείωση χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας κλπ. Ταυτόχρονα προωθεί την εξαήμερη εβδομάδα, αύξηση του εργασίμου χρόνου, μέχρι13 ώρες δουλειάς την επιστροφή στην εποχή του 1880 , πριν από το Σικάγο, για την εργασία.

Στο όνομα της σωτηρίας του ευρώ και της ευρωζώνης , της παραμονής της χώρας σ’ αυτή τη λυκοσυμμαχία , της σωτηρίας των τραπεζών και της κερδοφορίας του κεφαλαίου η τρικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο το εξοντωτικό της πρόγραμμα. Όσο δουλική είναι απέναντι στην Τρόικα και τη Μέρκελ άλλο τόσο  ανάλγητη και βάναυση είναι απέναντι στο λαό. Είναι παγερά αδιάφορη ακόμη και για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης των απλών ανθρώπων. Χιλιάδες οικογένειες θ΄ αντιμετωπίσουν το φετινό χειμώνα το κρύο και την παγωνιά , εξαιτίας της εγκληματικής επιλογής του δεύτερου Μνημονίου , που υλοποιεί η συγκυβέρνηση να εξισώσει το φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης μ΄ αυτόν του πετρελαίου θέρμανσης.

Το φάσμα της κοινωνικής καταστροφής έχει προχωρήσει αρκετά και η ίδια η χώρα έχει μπει σε φάση παρακμής :

1.          Το πιο μορφωμένο και πιο επιστημονικά εξειδικευμένο κομμάτι του εργατικού δυναμικού εξαναγκάζεται εξαιτίας της ανεργίας και των χαμηλών μισθών, ν’ αναζητά δουλειά στο εξωτερικό.

2.       Η ανεργία βρίσκεται σε απίστευτα ψηλά επίπεδα και έχει αυξητικές τάσεις.  Η επίσημα καταγεγραμμένη φτάνει το 23, 5%, η πραγματική είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχει πλέον αλλάξει η σχέση ανάμεσα στο παραγωγικό και μη παραγωγικό κομμάτι του πληθυσμού. Το πρώτο μειώνεται και όλο πιο πολύ μεγαλώνει το δεύτερο. Το παραγωγικό κομμάτι εργάζεται κάτω από όλο και πιο άθλιες συνθήκες και συνεχώς μειούμενους μισθούς και είναι υποχρεωμένο να συντηρεί ένα όλο και μεγαλύτερο μη παραγωγικό. Η ύφεση παίρνει όλο και πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

3.       Το Μνημόνιο και οι κανιβαλικές πολιτικές του δεν απειλούν μόνο τη φυσική επιβίωση του λαού αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Το κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε μια υπηρεσία επικύρωσης των εντολών της Τρόικα και της              Μέρκελ και η κυβέρνηση σε εκτελεστικό μηχανισμό υλοποίησής τους. Πάνω στο έδαφος της φτώχειας και της εξαθλίωσης και με όπλο μια κάλπικη , αντιμνημονιακή δημαγωγία αναπτύσσονται ο φασισμός και ο ρατσισμός . Ναζιστικά τάγματα εφόδου βιαιοπραγούν εναντίον μεταναστών , δείχνοντας ως αιτία όλων των προβλημάτων  της κοινωνίας τους ξένους. Αποπροσανατολίζουν  έτσι εργαζόμενους και άνεργους , τους αποκρύβουν τα πραγματικά αίτια της εξαθλίωσής τους και στρέφουν το ένα κομμάτι εργαζομένων εναντίον του άλλου , συνήθως εναντίον του πιο αδύνατου. Ο φασισμός  είναι εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας  και κανένας δεν εξαιρείται από τις ολοκληρωτικές πρακτικές του.  Σήμερα είναι οι μετανάστες θύματα των εγκληματικών πρακτικών του , αύριο και μεθαύριο θ’ ακολουθήσουν όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τις μισαλλόδοξες και σκοταδιστικές απόψεις του.  Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αθωώνουν την πολιτική του Μνημονίου και αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Η γενική απεργία της Τετάρτης είναι σίγουρο  ότι δεν αρκεί για ν’ ανατραπούν τόσο βάρβαρες επιλογές. Μπορεί να είναι όμως η αρχή για την αναγκαία κλιμάκωση του αγώνα , κλιμάκωση (κλαδικές απεργίες , καταλήψεις ) που θα καταλήγει στη γενική πολιτική απεργία διαρκείας με στόχο το ίδιο το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόικας από τη χώρα.

Τα μέτρα και η  επίθεση δεν έχουν τέλος – μιλάνε από τώρα για μέτρα 20 δις μέχρι το 2016

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Εξέγερση παντού να διώξουμε κυβέρνηση - ΕΕ και ΔΝΤ

Να σταματήσουμε τη συνεχή υπερχρέωση , να αρνηθούμε το χρέος που δε δημιουργήσαμε εμείς, δεν το χρωστάμε και δεν το πληρώνουμε  

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν - το κεφάλαιο

Αξιοπρεπείς μισθούς και μόνιμη δουλειά για όλους.   Δωρεάν και δημόσια μόρφωση, υγεία και   ασφάλιση για όλους

Ο                                               ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ                                               Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                             ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png