Η Τοπική Πολιτική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας σχολιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις για την υδροδότηση.

Τοπική Πολιτική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Παλαιότερα ήταν ο Μιχαλολιάκος, μετά ο Χρυσοχοϊδης και τώρα το όνομα αυτού Αρβανιτόπουλος.

Το δούλεμα πάει σύννεφο  και το διαίρει και βασίλευε, καλά κρατεί.

Συμπολίτες, τούτες τις μέρες, που το νερό (όσο χάλια κι αν είναι) για άλλη μια φορά σταμάτησε να τρέχει στα σπίτια μας, γίναμε μάρτυρες και θεατές σε ένα έργο που έχουμε δει πολλές φορές. Οι υδρομεταφορείς πιέζουν, ο Δήμος δεν έχει και οι διάφοροι σωτήρες κάνουν εμφάνιση για την υπόκλιση και το χειροκρότημα του κοινού.

Κρίσεις, στημένες που εξυπηρετούν  και τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές, παίζονται στην πλάτη μας διαχρονικά, χωρίς ποτέ να βάζουν στο τραπέζι το πραγματικό πρόβλημα στην υπόθεση του νερού. Τα μόνα που βάζουν στο τραπέζι είναι τα χρήματα και η πολιτική εξουσία. Χρηματικό είναι το ζήτημα για τους υδρομεταφορείς, χρηματικό και γι αυτούς που το κλέβουν χρόνια και ποτέ δεν πληρώνουν, χρηματικές είναι και οι αυξήσεις στο τιμολόγιο.

30 χρόνια το νερό αντιμετωπίζεται,  ως η κύρια πηγή εμπορίου  στο νησί μας, τόσο σε επίπεδο  δημοτικής ύδρευσης, όσο κι ως  προϊόν εμφιαλωμένης κατανάλωσης.  Οι δημοτικές αρχές, ασχολούνται  περισσότερο ως διαχειριστές  αυτού του εμπορίου, παρά ως τοπική αυτοδιοίκηση, που καλείται να οργανώσει και να διοικήσει το σύνολο των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας. Ακούσατε ποτέ κάποια δημοτική αρχή να ασχολείται με τα ζητήματα των ψαράδων, της υγείας, των μεταφορών, της ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, την παιδεία; Τους είδατε ποτέ να φέρνουν τα πάνω κάτω για τις περικοπές στα κονδύλια προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Τους είδατε να μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην οικονομική μας αφαίμαξη με τα κάθε λογής Οθωμανικά χαράτσια;

Και ρωτάμε. Γιατί ο λόγος  του υπουργού είναι ισχυρότερος  από το έργο της δικαιοσύνης; Γιατί  η εισαγγελία σταμάτησε την δίωξη, αφού οι εταιρείες σταμάτησαν τη μεταφορά και δεν έκαναν πρώτα την καταγγελία της σύμβασης, ως όφειλαν, προκειμένου να αποφανθούν τα δικαστήρια; Γιατί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στη σύμβαση τους με τον δήμο; Γιατί η διοίκηση του δήμου δεν επέμεινε στη νόμιμη διαδικασία;

Η απάντηση σε αυτά τα γιατί, κρύβεται μέσα στην απώλεια του 48% του  δικτύου ύδρευσης. Στην άποψη που  θέλει την απώλεια πρόβλημα μετρητών ή μετρήσεων, στην άποψη περί ορθής ή μη τιμολογιακής πολιτικής, στην στάση που αφήνει τους κλεφταράδες αλώβητους, χωρίς καν να γνωστοποιεί τα ονόματα αυτών, που χρωστάνε στο δήμο από τότε που γεννήθηκαν μέχρι σήμερα, στην απαξία των δημοτικών αρχών απέναντι στην επιστήμη της διαχείρισης και του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.

Ποιος και πότε δούλεψε  με γνώμονα τον περιορισμό των εξόδων μεταφοράς; Ποιος και πότε πίεσε την πολεοδομία για υποχρεωτικές στέρνες στις νέες οικοδομές με τις ανάλογες οικονομικές ρυθμίσεις; Ποιος και πότε ασχολήθηκε με τα πηγάδια, τα ποτίσματα, τα φράγματα, την αγορά δημοτικών υδροφόρων;

Όπως και να έχει, εμείς  ως ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, ευχαριστούμε και  ευχόμαστε μακροημέρευση στο  νέο πασά μας κ. Αρβανιτόπουλο, που τόσο πολύ έσκυψε και κατανόησε το πρόβλημα της υδροδότησής μας.

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png