Σεμινάριο ομάδος Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών της Αίγινας για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Γράφει ο Νεκτάριος  Λαβούτας,

Την Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο « Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης» σεμινάριο με θέμα ο ρόλος των αδειούχων ραδιοερασιτεχνών σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Το σεμινάριο ήταν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών  (Ε.Ε.Ρ.) που τα μέλη της είναι ενταγμένα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι εκπαιδευτές αναφέρθηκαν  στο συντονισμό, την συνεργασία, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τον  εξοπλισμό και τα μέσα που θα πρέπει να έχει μαζί του σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, για την κάλυψη τηλεπικοινωνιακών αναγκών.  Αναφέρθηκε η αδυναμία από την μία πλευρά των επαγγελματικών και κρατικών δικτύων να αντιμετωπίσουν προβλήματα της υπερφόρτωσης ή κατάρρευσης  μετά από μία καταστροφή  και η αυτονομία, ευελιξία των πανελλαδικών δικτύων των Ραδιοερασιτεχνών.

Όλα αυτά οδήγησαν στην αναγνώριση και συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ( Γ.Γ.Π. Προστασίας, Π.Υ. Περιφέρειες κ.λ.π.) Στις περιπτώσεις Εκτάτου  Ανάγκης , διαβιβάζουν μέσω  ασυρμάτου (φωνητικά ή ψηφιακά), μηνύματα ανάγκης. Διασυνδέουν τηλεπικοινωνιακά τις εμπλεκόμενες με την αντιμετώπιση της καταστροφής υπηρεσίες, αναπτύσσουμε δίκτυα για:
  • Γρήγορη συλλογή πληροφοριών
  • Συντονισμό βυτιοφόρων
  • Ασθενοφόρων
  • Οχημάτων μεταφοράς βοηθείας
  • Καταυλισμών
  • Εθελοντικών ομάδων
  • Αναζητήσεων προσώπων
Δημιουργούν εναλλακτικά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα –ως προς τα υπάρχοντα-των δημοσίων οργανισμών. Οι αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες  εργάζονται ατομικά, εθελοντικά και ανιδιοτελώς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους προς το κοινό καλό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png