Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού για την μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού.

Δύο χρόνια μνημονιακής βαρβαρότητας, ολέθρου και καταστροφής.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι σταθμός  ορόσημο στην πάλη των εργαζομένων  για καλύτερη ζωή, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας , για ένα καλύτερο κόσμο . Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο το 1886, βάφτηκε αρχικά με το αίμα των ηγετών της εξέγερσης, αλλά μελλοντικά άνοιξε το δρόμο για την καθιέρωση του 8ωρου και απέδειξε έμπρακτα  ότι οι εργαζόμενοι έχουν  τη δύναμη να διαμορφώσουν προς το καλύτερο όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τον ίδιο τον κόσμο.

Σήμερα ο κόσμος του κεφαλαίου μας γυρίζει και πάλι στην πριν το Σικάγο εποχή. Το σκοτάδι της εκμετάλλευσης απλώνεται και πάλι επιβλητικά πάνω από τη ζωή μας. Σε δύο χρόνια επιβολής του Μνημονίου και του μηχανισμού επιτήρησης της ελληνική οικονομίας (Δ.Ν.Τ/Ε.Ε/Ε.Κ.Τ) ισοπεδώθηκε  κάθε κοινωνική κατάκτηση και εργασιακό δικαίωμα , ήρθε μεγάλη φτώχεια και γενικευμένη εξαθλίωση , ανέβηκε η ανεργία στο 21% του εργατικού δυναμικού της χώρας , έκλεισαν χιλιάδες καταστήματα και μικροεπιχειρήσεις , η οικονομία ρίχτηκε σε βαθιά ύφεση και η χώρα ,με την δανειακή σύμβαση , μπήκε κάτω από νεοαποικιακή υποδούλωση και μετατράπηκε σε προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ασφαλιστικό σύστημα σχεδόν διαλύθηκε και με τα μέτρα Ιουνίου θα δεχτεί τελειωτικό χτύπημα. Η δημόσια υγεία και παιδεία δέχονται απανωτά χτυπήματα που οδηγούν στη διάλυσή τους. Τα σχολεία για πρώτη φορά , από το 1946, φέτος δεν είχαν βιβλία από την αρχή της χρονιάς. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η επιβολή του Μνημονίου , χαιρετίστηκε, με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο, ως ευτυχία για τον τόπο.

Αυτή την «ευτυχία» η Τρόικα και οι πολιτικοί της αχυράνθρωποι μας υπόσχονται να τη συνεχίσουν μετά τις εκλογές με νέα μέτρα , με νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα τον Ιούνιο. Θα προωθήσουν νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων , θα διαλύσουν ακόμα περισσότερο το ασφαλιστικό σύστημα , θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση φόρων και απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, διαλύοντας υπηρεσίες και κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία.

Είναι αποφασισμένοι να μας αποτελειώσουν, είναι αδιάφοροι για τα συσσίτια , τους άστεγους, τις αυτοκτονίες , των υποσιτισμό χιλιάδων παιδιών. Το μόνο κριτήριο των επιλογών τους είναι τα συμφέροντα των τραπεζών , των τοκογλύφων και η σωτηρία του ευρώ.

Μπροστά στις εκλογές που έρχονται οι επιλογές μας θα είναι καθοριστικές : Τα κόμματα που υποστήριξαν το μνημόνιο πρέπει να αποδοκιμαστούν κατηγορηματικά και να σταλούν εκεί που πραγματικά είναι η θέση τους με βάση τις επιλογές που έκαναν: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Να μην παρασυρθούμε από τη δημαγωγία νεοφασιστικών μορφωμάτων, που, εκμεταλλευόμενα την κρίση και το μεταναστευτικό, προωθούν τις αντιδημοκρατικές και σκοταδιστικές ιδέες του. Ο φασισμός είναι πάντα αποκρουστικός και επικίνδυνος για τον κόσμο της εργασίας, μ’ όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζεται.  

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png