Η γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών και των ντόπιων ποικιλιών στον Πύργο του Μαρκέλλου. .

Ήταν η 7η χρονιά και όπως φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου ή καλύτερη. Για την ακρίβεια κάθε χρονιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη, δείγμα ότι η προσπάθειες που κάνει η τοπική ομάδα της εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι" πιάνει τόπο και καρποφορεί! Περισσότερες κόσμος, περισσότεροι εθελοντές, μεγαλύτερο το ενδιαφέρον για τις ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες, σημαντικότερη η ανταπόκριση σε ένα ζήτημα που φανερά, δεν είναι πλέον μία εναλλακτική προσέγγιση, αλλά ουσιαστικό θέμα στην καθημερινή μας διατροφή και την υγεία.


Ντόπιοι καλλιεργητές έδωσαν συμβουλές για τη σωστή καλλιέργεια των παραδοσιακών ποικιλιών και μαζί δόθηκαν δωρεάν τα φυτά που είχαν φυτευτεί κατά τη διάρκεια του ανοιχτού σπορείου στις αρχές του Φλεβάρη. Η ανταλλαγή των σπόρων και των φυτών από ποικιλίες που δεν είναι βιομηχανικές, φαίνεται ότι έχει βρει το δρόμο της και θα γιγαντώνεται όσο περνάει ο χρόνος. Στη γιορτή συμμετείχε η ΜΚΟ "Το μήλο", που απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ομάδας "Πελίτι" της Αίγινας, ο κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι: "να μάθουμε να κρατάμε και να διακινούμε τους παραδοσιακούς σπόρους ώστε να μη χαθούν και να μην αφεθεί η διατροφή μας στον απόλυτο έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών". Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της κοινότητας "Πελίτι".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png